söndag 18 april 2010

Äntligen, egna vitsippor!!


Nu har våren kommit även till mig, jag har idag plockat de första vitsipporna för i år. Det är en härlig känsla det =)

Idag har jag annars ägnat mig åt skolarbete, vilket jag inte skulle gjort egentligen. Jag har läst igenom alla Braböckerna som eleverna i årskurs 6 skriver. Det var intressant läsning, det mäsks att de övar upp sig varje vecka på att hitta sin självkänsla. De skrev inte mycket de första veckorna men nu har det blivit längre och längre stycken. Kul att de lär sig att uppskatta sig själva!!

Under tiden som maten puttrade passade jag på att gå en liten sväng. Jag har nu Ipoden i örat och lyssnar på olika program i serien Elving möter. På den lilla rundan hann jag med Elvings möte med syskonen Einhorn. Det var mycket intressant att lyssna på båda dessa syskon i samma program. Det var första gången det hände, att de var med i samma program.

Efter maten blev det en liten längre tur, nu var hunden med också. Då lyssnade jag på mötet med Tina Thörner, kartläsaren som kommit tvåa i Dakar-rallyt. Jag kände direkt att detta var en kvinna vars ideal jag delar!! men ska aldrig ge upp, se det ljusa istället för det mörka, möjligheter istället för svårigheter...osv.... Hon åker runt och föreläser så jag får nog se till att lyssna på henne någon gång. Hon menar att hon dör hellre yngre efter att ha utmanat och gjort det hon tycker är viktigt än att vara försiktig och rädd och leva tills hon blir 100.
Lite av de tankarna jag vill ska följa mig i livet.

Denna låt börjar Tina varje morgon och föreläsning med...

Lyssna gärna på de programmen, idag var Anders Wall gäst såg jag i programtablån, söndagar 12.05 i P4.

Har efter dessa promenader varit i kyrkan där vi pratade om två av frälsarkransens pärlor, ökenpärlan och bekymmerslöshetspärlan. Det går till så att vi träffas en timme innan gudstjänsten och samtalar omkring dessa pärlor. Det ger många intressanta diskussioner och synvinklar. Trevligt sätt att fördriva tidig söndagskväll =)

Igår satte jag upp nya gardiner och så flyttade vi bort växterna som växte intill husgrunden. Vi ska lägga singel och sten närmast huset. Dels för att vi inte vill ha jord så nära huset och så för att det blir lättare att klippa gräset. Så när jag vaknade idag så regnade det ganska så rejält, det var passande att det kom efter flytten av växterna =))

4 kommentarer:

anna-lena sa...

Braboken... bra idé. Den kommer jag att stjäla til hösten. Tror att en sådan reflektionsbok kan bygga upp självkänslan även hos mindre barn.
Såg att det finns mycket vitsippor på öppna stälen, när jag tog dagens promenad på seneftermiddagen. Och på byns enda blåsippsställe var det alldeles blått på några kvadratmeter.

Inga Johansson sa...

En brabok borde alla ha. Här har vi bara några vitsippor än så länge, men de brukar explodera lite senare. Men blåsipporna har redan gjort det. Underbart!

anna-lena sa...

Vilken fantastisk sjöbild hur har förresten!!!!

anna-lena sa...

Vilken fantastisk sjöbild hur har förresten!!!!