söndag 11 april 2010

Besök i huvudstaden

Då har vi kommit hem igen ifrån ett besök i Stockholm. Det var ett kyligt och lite småregnigt Stockholm som vi kom till på fredagseftermiddagen. Vi stannade och fikade på uppvägen och det var inte mer än 5 grader och rejäl blåst. Men är man på minisemester så är man...intag av macka och kaffe ute på en rastplats

När vi kom upp försvann de tre flickorna på direkten...affärerna ropade på dem =))
De återkom lagom till middagen sedan var det dags för biobesök.

Lördagen tillbringade de tre med, ja, vad tror ni?....Just det...shopping, ända tills middagen för sedan var det dags för resans huvudattraktion. Grease, den svenska versionen var det vi hade bokat biljetter till. Som vi själva hade skrivit ut på skrivaren, men som de ändå tar ut 40:- i serviceavgift för, per biljett!!! Det är saftigt tycker jag, för att inte göra någonting...

Men föreställningen var mycket bra, första akten kanske var lite seg men det hämtade sig i den andra akten med besked. Det var bra musik och mycket duktiga och häftiga dansare. Så sammantaget blev det en härlig upplevelse. Jag längtade tillbaka till den tiden då musiken i musikalen var poppis...

För övrigt gick vi två gamlingar mest omkring och tittade på folk och i Gamla Stan där vi besökte små mysiga ställen. Men det var riktigt kylslaget igår, så när en av pubarna fick besök så hade de Glüwein att erbjuda och det var otroligt gott och värmande att dricka ett glas av den värmande drycken.

Jag kan väl säga att vi har vilat upp oss och bara varit...det behövs ibland. Jag satte extra värde på det nu när jag varit förkyld och haft ont i nacken nästan hela veckan. Men ändå varit tvungen att skriva in omdömen till ganska många elever. Så när det väl var gjort plus att jag jobbat undan allt som jag måste här hemma innan v åkte, så kunde jag njuta av att bara vara....=)))


4 kommentarer:

Moa sa...

Tack mamma (och pappa ;) för underbara dagar i Stockholm. Musikalen var riktigt bra, dock håller jag inte med dig om att första akten var seg tvärtom var det min favorit ;)
Shopping jotack, inte var dag man är i Stockholm och ja de lockade oss mer än något annat! Skjuten var la bra den med särskilt här i Småland!!!
TACKTACKTACK för resan!

anna-lena sa...

Låter som en toppenresa, om man undantar vädret. Skönt att känna sig någorlunda pigg och utvilad nu när det är dags att ta itu med den sista dryga åtta veckor långa slutspurten av skolåret.

Inga Johansson sa...

Roligt att ni hade en bra resa. Det är så roligt att göra sker ihop och ibland bara vara. Hoppas du är pigg igen nu.

Ingela sa...

Hej, tittar in hos dej, kanske blir det fler gånger. Vi har minst ett par gemensamma intressen ser jag!