måndag 29 november 2010

Dags att röra på påkarna

Julstjärnor hör till tiden

Idag var det kallt och halt när jag körde till jobbet, ja mörkt var det visst också. Det är tråkigt och ledsamt att behöva ge sig ut i mörkret och kylan. Tänk om man hade fått sitta hemma vid vedspisen och läsa och äta godis....mmmmm... det hade varit härligt. Och tänka på allt som ska fixas innan julen, det vill jag inte ens tänka på...
Vi har mycket på gång på jobbet också, allt ska göras de sista veckorna, och jag som har tagit på mig lite extra saker att fixa. Slit och släp hela tiden. Och nu kan jag dessutom inte gå ut när jag kommit hem från skolan, det är mörkt och eländigt.
Nedräkningen börjar snart på allvar

Nä, det är inte "jag" som skrivit det ovan, det känns ovant att skriva så negativt. Anledningen till att jag skriver så är att det finns en bloggvän som hela tiden tycker att hon är negativ i sina inlägg. Men jag vill visa på att det är du inte. Du skriver om konkreta saker som du också, oftast, kan göra något åt...ja ok, vädret rår du ju inte på. Men det är inte gnäll liknande mina första rader, för det är bara gnäll och att se det som inte är bra. Du kommer verkligen framåt i ditt sätt att vara, du förändrar det du kan. Så fortsätt på det viset. Vi läser gärna alla dina inlägg.
Vi är alla olika i vårt synsätt på tillvaron, men jag hävdar och tror att vi alla vill ha det så bra som möjligt i vår omgivning.
Jag är av en sort... Jag försöker alltid att se det positiva i tillvaron. Jag ser inte saker som svåra och negativa, jag kan inte bara fokusera på det som är negativt, för hipp som happ är jag tillbaka på den positiva linjen igen.
Och det ska jag väl inte se som något stort problem =)

1 2 3 4 ljus

Igår när jag kom hem från kören så hade Dan satt i belysning i vår gran utanför fönstret i köket. jag hade köpt ny belysning för den andra gick sönder när vi rensade av snön från taken i februari. Den nya belysningen var inte som den gamla...den blinkar och har sig och jag blir glad när jag ser det....olika takter, olika styrka och sedan stillastående i ett antal sekunder. ja, den gillar jag verkligen, ibland är det tur att man gör felköp.

I kväll hade jag den sista gympan innan jul, vi ska ha två gånger på mellandagarna så det blir fler gånger i år. Skönt att röra på fläsket när man säkert tryckt i sig mycket mat av olika slag över julen. Julgodis, kakor, skinksmörgåsar, ris alá malta, glögg och pepparkakor t.ex. mums...
Eftersom det var sista gången fick jag en vacker bukett med blommor. Det värmer lika mycket varje gång.

Blommor från gympagänget =)

Jag har till och med tagit på mig att koka risgrynsgröt till kollegorna i morgon. Till det ska vi även dricka glögg och äta skinksmörgåsar. Tyckte att det kunde vara mysigt med lite smak av julen innan vi alla går in och testar inomhuscurling. Men jag tror inte att jag hinner äta så mycket, ska ha en inskrivning av en nyanländ elev klockan 14.00 då gröten ska serveras. Men det kommer säkert att finnas lite rester till mig senare. Jag kände att jag kunde göra det som hälsoinspiratör. Jag tycker att det är lika viktigt att må väl i själen som att röra på sig och framför allt att skratta och ha trevligt i umgänget med varandra.

Idag har jag gjort en drive i personalrummet igen. Så nu är det snyggt och trivsamt julpyntat.

Dags för duschen och sängen. God Natt...eller godmorgon, beroende när du läser detta.

2 kommentarer:

Anna-lena sa...

God morgon! Eller nästan god förmiddag. Har använt elevers slöjdtid till att köra kattpojkarna till veterinär och kastrering ... eller kastraktion som man kallar det yrkesmässigt.
Jo, vi är väl olika.... en del av oss är ( tror jag) födda till negativister andra - som du - till posivister. Men man är också på ett sätt beroende på vem man umgås med. Med vissa människor, såä är jag absolut den som har mest positiva tankar. Jag gnäller mest på överhet och väder.
Gröt låter gott! Det måste jag oxå koka nån gång ... men till trettio pers ... då måste du ha en stor gryta. Lika stor som dina positiva tankar ... ? Kram på dej Bodil! Du är en levande glädjeängel :)

Kärvegård Konsult sa...

Väldigt vacker bukett! Förstår om du blir glad av att se den.

Ha en skön vecka!