tisdag 2 november 2010

Välkommen till morgondagen

Dessa ord har vi haft framför våra ögon, vi som är anställda i Falkenberg kommun, under större delen av eftermiddagen. Det var en rejäl kommunfest...eller vad man nu ska kalla det. Vi lyssnade på föreläsningar och kloka ord från kloka personer. Vi var 1500 personer idag och ett lika stort gäng som lyssnade igår.

Det handlar om framtiden, hur ska det bli, hur kommer personalen att räcka till, ledarskap- hur fungerar det när det är som bäst? Det var några av frågorna som ställdes och sedan levererades det svar på en del av dem. Eller i alla fall hur det kan vara eller bli.

Jag tyckte att sammantaget var det en bra eftermiddag med lite smått och gott som man kan ta till sig och göra till sitt.
Vi fick se kurvor på hur åldern är fördelad i kommunen. Vi lärde oss om hur framtidens hälsovård kan se ut och fungera. Vi kommer att kunna använda apparna på mobilerna som hjälp till mycket inom sjukvården.
Mats Olsson från Kairos Future lärde oss att det är inom en snar framtid möjligt att använda sig av sin mobil för att skicka in uppgifter till vårdcentraler när man söker hjälp. Det kommer att finnas sidor på datorn där man kopplar upp sig med mobilen så skickar den uppgifterna till en databas som omvandlar de värden som finns till data som kan hjälpa till att se vad för vård som behövs. Sådana utopier finns redan!!  I norra Sverige har de ett försök som pågår nu med något liknande, enligt föreläsaren. Spännande att få vara med om hur långt nu utvecklingen kan gå........

Vi oss även musik till livs, ett mycket bar tjejband som verkligen kunde spela, sjunga och dessutom göra egen bra musik. Det är de som är en del av morgondagen i Falkenbergs kommun. Sedan var det uppmuntrande ord från både kommunchef och personalchef, så nu kan vi slå oss för bröstet ett litet tag =)

Sist på scenen kom den stora behållningen för dagen. Manuel Knight. Han kunde verkligen konsten att trollbinda sin publik. Vi skrattade och funderade om hur vi klarar omorganisationer utan att spärra emot. Han talade om tydligt ledarskap, vilket man verkligen mår bra av. han delade med sig om tankar och händelser från sitt liv från det han kom till Sverige för 16 år sedan. Ja de 80 minuter han var på scenen kändes som en kvart.  Jag hade inte fattat att det var han som skulle komma, vi har pratat om den gången han var med i sommarpratarna på tv. Där var han så fantastisk, ja sådana personer är inte vanligt att träffa på. Kommer han i er närhet åk och lyssna och ta till er det han säger.

Som avslutning på dagen bjöds vi på Italiensk buffé, det var smaskigt =)

Nu är det änglaboken som väntar och jag måste säga att jag har haft två otroligt bra studiedagar, nu är det LOV som gäller =))

2 kommentarer:

Inga sa...

Nu är du värd lite ledighet. Njut av dagarna. Gör dem till dina egna.

anna-lena sa...

Så härligt att kunna slå sig för bröstet och kanske få stanna i den nöldheten ett tag. Funderade på et när jag tog en förmiddagspromenad ... innan jag startat datorn för dagen.
Kollade på två klipp av mannen ( jag och namn) du länkat till. Vill se mer ! Ha några bra lovdagar!