söndag 28 november 2010

Ute är mörkt och kallt...


Hur fort går en vecka egentligen, det var en vecka sedan jag satt här sist...Och av egen erfarenhet vet jag att när vi kommer in i december går dagarna ännu fortare, så jag vet vad som väntar =/
Det har hänt lite sedan sist kan man väl säga.
Jag har varit i Falkenberg på arbetslagsdag, det var i tisdags när snön hade kommit och lagt sig i ett antal centimeter. Men det gick bra och dagen blev bra, vi fick pratat igenom vissa saker som vi inte tyckte var så bra inom laget. Sedan hann vi diskutera LPP och annat viktigt =) Jag hann även åka till huset och sätta upp lite adventssaker i fönstren, av olika ljusmodeller, det blev stjärnor, ljusstakar och ljusgardin. Roligt för grannarna att se lite ljus i vårt hus.

Kyrkoråd, körövning och min första kontakt med politiska nämnder, är även det saker jag hunnit med på vardagarna i veckan som gått. Lite blandad kompott kan man uttrycka saken.

Igår var det dags för familjen hipphapp att träffas i Växjö. Det blev en dag som innehöll fika julklappsinköp och något litet till mig själv. Det är roligt att gå på torghandel när de säljer dörrkransar och pynt till dörrar, och jag vet inte vad. När jag gick där på torget i kylan, då kunde jag verkligen känna det som Astrid Lindgren förmedlade i sina böcker. Det var så rogivande och trevligt. När vi sedan gick gågatan fram fanns det möjlighet att ta en mugg glögg, vilket vissa i familjen valde att göra ... med ett gott skratt som minne... =D
Hemfärden gick bra och det var skönt att komma hem till värmen i vårt hus, ute var det -10°
Anledningen till att jag skriver så är att vi har bytt ut delar av vårt värmesystem i veckan, och nu går det helautomatiskt, vilket innebär att vi kan vara borta några veckor utan att huset fryser. Gött!! så nu behöver ingen av döttrarna hålla sig på hemmaplan när jag och mannen är ute på vift.

Idag inledde jag dagen som brukligt är på första söndagen i advent, jag gick in till alla hemmavarande med kaffebricka med ljus och gott att äta till kaffet/chokladmjölken samt lyssnande på adventssånger från spotify. Det är fantastiskt vilken bra grej det är. Att man kan lyssna på vilken musik man vill bara genom några tryckningar på datorn. Jag har lagt upp en jullista med alla mina favvolåtar på. Det är lyx för mig att kunna göra så utan att behöva köpa hem musiken.

Efter lite pyntande och matlagning bar det av till kyrkan där kören medverkade idag. Vi sjöng alla de härliga låtarna som vi alltid vill lyssna på vid denna tiden. Mysigt, härligt helt underbart, var det.
En tur till Falkenberg hanns med också, det var också torghandel i snöfall, mysigt. Jag fick äntligen köpt en kandelaber, jag har tänkt på det länge men inte kommit till skott, men nu står den på bordet. Fick köpt en julklapp och en mycket fin lykta som jag hängt upp utanför dörren. Bild kommer när arrangemanget i kommit på plats.

Annars kan jag väl säga att änglar är min passion under adventstiden. Det har jag gott om...

Skoltidningspublicering är på gång, men det vill inte bli som jag tänkt. Jag gör en sida som jag sparar, men när jag publicerar den är den inte som den jag sparade. Mysko, får nog ta kontakt med bästa IT-pedagogerna i morgon. Sedan kommer ni kan få länken här så ni kan gå in och se vad vi gör på Apelskolan.

2 kommentarer:

Anna--Lena sa...

Oj, vad änglar. Fint! Har sällan tänkt tanken änglar som pynt, men jag har en runt halsen, tillverkad av "ståltråd".
Fattar inte hur du hinner med allt, men du äör ju ung och rask! Man gjorde merförr, absolut... Hade fullt upp med att hälsa på "di gamle", julmarknad på Torpa och Hofsnäs, musikgudstjänst + att sticka en st socka igår. Men så stannar jag gärna kvar i sängen länge också, det är väl en anledning att det inte blir så mycket gjort. Ny vecka på gång... nu börjar det bli lite småtungt - halvtrött - åtminstone när man ska sätt i gång skoldagen. men sen går dagen som ett jehu. På gott och ont! Ha en bra vecka!

Inga sa...

Härligt med änglar. Har också börjat samla en hel del men tar inte fram dem riktigt än. Låter dem vara framme en bit in på det nya året i stället.
Ha en skön vecka!