söndag 7 november 2010

Lovet till ända

Nu är det alltså söndag igen...och här sitter jag som vanligt =)
Det har varit en härlig vecka med mycket som blivit gjort, fast det finns fortfarande en hel del saker kvar som inte blivit gjorda... Men jag är väldigt glad för det jag hunnit göra, stryktvätten får allt vänta ett tag till, den kan inte bli större, för jag plockar direkt där ur och använder innan de åter igen hamnar i strykkorgen...

Bollebygdsresan blev i alla fall av och det var en av de viktigaste sakerna som skulle göras i veckan.
I fredags eftermiddag var dags att åka till Bollegården och plocka in porslin och lakan i sina skåp. Vi var där i god tid och fick genast börja med flyttkartongerna, 8 stycken tror jag att vi lyckades tömma innan det var klart för den dagen. Vi, är jag och min syster. På tisdag kommer mamma och pappa hem till sin lägenhet igen, efter ett tur på nio månader i Fristad. Det kommer att bli så bra att få flytta in i ett helrenoverat serviceboende =) Hoppas att jag kan åka upp till dem på fars dag, för att se hur bra de trivs när de nu är tillbaka igen.

Igår var det dags för älgjakt igen, denna gången fick vi det vuxna djuret vi hade kvar. Det blev en tjur som en granne till oss fick skjuta. Gott att vi inte har mer älgjakt att binda upp oss på. Älgjakt är roligt, men jag föredrar att det skjuts fullt i licensen under de tre första dagarna!!
Min bössa i älgtornet

Efter jakten och lite bakande drog vi iväg till Falkenberg och lite jobb i huset innan vi fick gäster som kom på besök. Vi skulle ladda för en lång kväll i Falkhallen med dans. Då behöver man äta en riktig måltid... Vi kom till dansfesten mätta och belåtna. Efter ett par timmars buggande var man ganska mör i benen. Sedan gick vi den dryga kilometern hem också, så då var det skönt att sätta sig och fylla på med lite nattamat. Det är gott att äta och gott att röra på sig, de två sakerna hör i allra högsta grad ihop.
Vi var nästan tvåtusen som dansade loss till Larz Kristerz, Zannex och Niceguys. Hoppas att det blir fler sådan danser i Falkhallen.

Nu har det under en och samma vecka blivit två besök i denna hall. Igår var i alla fall inga läktarstolar framme. De har en fiffigt system så de skjuts in under läktargolvet och försvinner. Smart!! För golvet behövdes verkligen till alla dansande människor =)

Idag har det varit ett helt ljuvligt väder, vi tog oss hem tidigt från stan för att jobba på med lite olika saker hemma. Jag skulle varit med på två gudstjänster med kören idag, men jag valde att inte stressa utan var bara med på den sista, i vår församling. Det är alltid mycket folk i kyrkan på alla själars dag, anhöriga till de som gått bort under året är på plats. Namnen läses upp och så tänds det ett ljus för dem. Ljuset har namnet på den som det tänds för inskrivet i ljuset. När gudstjänsten är slut så får de anhöriga ta med sig ljuset hem. Som avslutning på gudstjänsten brukar vi alla gå ut och gemensamt på kyrkogården sjunga Härlig är jorden. Idag hade vi dessutom invigning av vår askminneslund. Det är skönt att vi äntligen fått sådana i varje församling, vilka alla invigdes under dagen. Vi i kören sjöng som avslutning i kyrkan, Py Bäckmans Min plats på jorden. Det är en mycket mäktig sång.

Nu är det full sula in i arbetet igen...under denna veckan ska mycket ske. Vad kommer jag nog att skriva så småningom, men det är mycket i skolan nu.
Men det är roliga saker som ska hända också. Idag skrev jag på klassbloggen att vi ska spela inomhuscurling den 8/12 i klassen. Vi har nämligen fått en ny idrottshall, den invigs 19/11, och i den ska vi spela curling. Det ska bli spännande att prova på det.

2 kommentarer:

anna-lena sa...

Du hinner så mycket, så det är inte sant. De anske var så när man var ung som du...:)) Har varit skönt med lov i af ....bra att känna att man har tid att läs lite bra böcker ... och gå långpromenader. Men i morrn är det dags igen. Sex veckor är det till jul... och innan dess så är det mycket roligheter som ska hinnas med. Lycka till med er curlingturnering!

Inga sa...

DU är så flitig och hinner så mycket så man blir avundsjuk. Själv har jag bara tagit det lugnt i två hela veckor. Nu är det dags att komma tillbaka till verkligheten i skolan. Vi har studiedag imorgon. Ha en bra vecka!