fredag 30 april 2010

Resedagbok

Ni måste följa Stinas och Louises resa i Malaysia, de har redan uppdaterat =)

Bara ett kort inlägg om det som finns i mitt huvud nu =))

torsdag 29 april 2010

De ä mycke nu....

Då har jag lämnat av de två upptäcksresande...igår hade jag tagit tjänstledigt för att få chans att lämna dem vid tåget som skulle ta dem direkt till Kastrup. Det var lite stirrigt en stund innan vi kom iväg.

"Har du med dig det? Har du packat ned den i handbagaget? Var lade jag den? Har du med mobilen? Ipoden, den har jag glömt"
Sådana uttryck var vanliga innan vi kom iväg, men så småningom rullade bilen mot stationen i Halmstad och de kom på Intercitytåget till Kastrup...puh...nu är det bar lite oro som gnager ibland i kroppen. Tankar som...Vad händer om...? Tänk om...
Om de... Just nu hade jag känt att det hade varit bättre om inte OM hade funnits! Men är man mamma så är man, hur små eller stora ens barn är...och den oron är på något sätt en oro som jag tar som en fin sak...jag bryr mig om de värdefullaste jag har, MINA BARN!!!!

De hade i alla fall kommit lyckligt fram smsade hon idag förmiddag. Hittat till hotellet och skaffat Malaysiskt simkort hade de också hunnit med. Så nu kan vi ringa till henne utan att hon betalar någonting...vilket hon tycker är jättebra ; )

Idag har vi haft temadag på skolan de har jobbat i grupper där elever från alla klasser var representerade. Bra sätt för alla att lära känna varandra. Alla ser inte varandra i och med att det finns tre arbetslag, och så är spännviden mellan år 6 till år 9 ganska stor. Så det var många som fick nya kompisar att prata med idag. Vi hade placerat en från varje klass i de olika grupperna, så inga skulle kunna bilda grupper i grupperna.

Alla hade en vanlig lektion först sedan hade vi gemensam frukost utanför matsalen. Där kunde man få smörgåsar, yoghurt och banan. Efter det drog det igång med övningarna, det fanns 23 olika stationer, där det gällde att samla så många poäng som möjligt på den stund man var där.
Det var samarbetsövningar, bokstavslekar, mattekluringar, gissa kändisar, känn på kungen och många andra övningar. Jag hade en station där de fick känna på olika saker i en burk och så skulle de tala om vad det var. En burk innehöll kokt havregrynsgröt en annan socker den tredje mossa osv. Det var ingen grupp som gissade rätt på alla fem, utan entingen missade de gröten eller sockret. Men skoj var det och dagen gick ovanligt fort.

Min klass inledde med att vara med i finalen i Presstationen. Vi jobbade hårt med alla uppgifterna under den första timmen, sedan var det bara lite enkäter och annat som skulle skickas in. Vi var online mot deras hemsida större delen av dagen. Men den blev överhettad och kollapsade, men vi hade redan laddat upp alla stora uppgifter då så vi klarade oss bra =))
Nu ska vi bara vänta och se om vi får något pris...

När skoldagen var slut styrde jag kosan mot Falkenberg, där ItpedagogAnna väntade på mig för att ställa lite frågor. Det var ett mycket trevligt och givande samtal=) Man lär så länge man lever och nått nytt varje dag. Det är devisen jag lever efter!!

Som avslutning fick jag möjlighet att vara med på körövningen=))) Det är alltid lika roligt, nu övade vi Valborgssångerna som ska sjunga i morgon! Så leve våren, hipp, hipp, Hurra...

Glömde skriva att en del var duktiga att klä sig i åttiotalskläder idag på skolan. Det hade visst kommit upp nått om tema på det...men eftersom jag inte var på plats igår så missade jag detta..
Två goa killar i riktiga åttiotalssvidar...kollegor till mig =))

måndag 26 april 2010

Nu är det snart dags att vinka......av dottern som ska åka till Malaysia på onsdag. Det börjar att komma lite av resfeber både hos Stina och hos mig....
Vi har idag lagt upp en adress till bilddagbok och tittat på bilder ifrån Malaysia...det ser helt underbart ut =)))
Jag vill också åka dit någon gång, men jag har inte lust att stanna en hel månad. Det är jag alldeles för hemmakär för =))

Dessa två ungdomar ska åka omkring på ön och verkligen se sig omkring. De ska bada, sola och lära sig dyka. De kommer att landa och ligga första natten i Kuala Lumpur...sedan är det inte bokat mer...de kommer att boka resten när de kommit dit.

I morgon har jag de sista två utvecklingssamtalen, det känns skönt att de är över och att alla har gått bra. Alltid trevligt att träffa föräldrarna och höra lite från deras horisont.

Idag är det 24 år sedan som vi satt vid Paris paradgata och förlovade oss =)
Det var förresten samma dag som Tjernobylolyckan inträffade...så det var en tragisk sak och minst en lycklig sak som inträffade den dagen =))

Det blev en promenad tillsammans uppe skogen, där fick vi lyssna på en ljuvlig konsert av alla fåglarna. Kan inte bli vackrare!!

Fick buketten av den jag förlovade mig med <3

fredag 23 april 2010

Kommunicera mera eller vad är kommunikation?

I torsdags var vi, jag och mannen, alltså på föreläsning. Det är inte så ofta vi, som äkta par , går på föreläsningar, men då hände det. Anledningen till att mannen, i mitt liv, följde med var att jag talat mig varm för en av de föreläsare vi skulle lyssna på. Under många år har jag haft Lasse Gustavsson som en förebild, det är brandmannen som för 24 år sedan blev så svårt skadad vid en brand. Det hände då han jobbat drygt en vecka som brandman. När jag för nästan tio år sedan lyssnade på honom och hörde hur han kämpade för att komma vidare i livet, med en kämparglöd som är få förunnat. Det var då jag bestämde mig för att läsa till lärare, även om jag hade en del år på nacken, jag tänkte att kan han så kan väl jag kämpa på så jag kommer till mitt mål. Och det gjorde jag ju också =)

Han har börjat om från början igen vad det gäller mycket av livet, han ser skönheten på ett annat sätt än innan han blev skadad, säger han själv. Och då är inte skönhet något man kan ta på, utan det vi har runtomkring oss i form av livet självt och allt vad det innebär. Tänk att vi har vårens härliga tid framför oss nu när naturen vaknar mer för varje dag. Det är väl lätt att förstå den skönheten, men det finns skönhet i så många olika sammanhang.

Han berättade skönhet är att förstå när människor gillar varandra. Vid tillfällen när de lade om hans sår och han inte såg något kunde han känna hur bra de som jobbade tillsammans tyckte om varandra, de känslorna kommunicerade de med sina händer. Han sa att genom deras samtal som han hörde vaggades han som in skön känsla, samtidigt som händerna kändes så mjuka och sköna mot hans sårade kropp. Helt plötsligt hörde han hur dörren öppnades med ett kraftigt ryck. på en enda gång kände han hur händerna som lade om hans sår blev spända och hårda. " Hur går det för er, behöver ni hjälp?" Hörde han en annan kvinna säga. "Nä, vi är snart färdiga" blev svaret. Han kände hur den härliga känslan som funnits i rummet försvann som i ett trollslag. De som jobbade med honom blev tysta och jobbade på tills det var klart. Det visar hur mycket vi kommunicerar med händerna. Vi förmedlar mycket känsla med våra händer. Det är därför viktigt att ta i hand när man gjort en större affär...känns handslaget inte bra börjar man genast tänka på om det är en dålig affär.

Han sa även detta om att när vi kvinnor står i puben eller vid ett dansgolv och det kommer en man och lägger sin hand runt midjan, och det känns inte bra man vill bara vrida sig ifrån det.
Det är nästan så att man vill tvätta av sig just där handen varit. Men en stund senare kommer en annan man och gör samma sak och det känns bara bra....händerna kan förmedla mycket...

Vi ska även tänka på att det hörs tydligt på vårt röstläge om vi är mottagliga för det som vi pratar om. jag vet själv hur det är inom mitt yrke, jag möter en kollega eller elev när jag är på väg till nästa lektion. De har något att säga mig, stressad som jag är sänder jag då ut signaler om att det är inte lägligt att prata med mig just nu. Jag är inte kapabel till att fatta bra beslut, utan vill bara komma till de som väntar på mig. Så är det väldigt ofta när man jobbar på högstadiet, vi går om varandra och får sällan tid till riktiga samtal. Det behöver vi får mer tid till, utbyte av tankar och känslor är viktigt för att man ska orka och må väl i det långa loppet.

Min dotter gör praktik på en högstadieskola där hon fått förmånen att få ha världens bästa handledare. Hon kom hem första dagen och berättade lite om hur han jobbade, jag tog till mig tipsen. Hon sa bland annat att om de gick i korridoren och någon elev ropade på honom och sa att ville prata, då letade han upp en stol och satte sig ned för att lyssna, både närvarande och härvarande var han i det ögonblicket. Klok lärare som verkligen har elevernas förtroende och beundran. Det var verkligen så att jag fick mig en tankeställare, jag som känner att jag alltid är på språng någon annanstans. Ska försöka att tänka på det. Det kan man kalla för kommunikation när det fungerar som bäst.

Handlingar är väldigt viktiga kommunikationer. Hur vi gör mot våra medmänniskor i olika situationer är ett sätt att visa vad vi tycker. Han berättade t.ex att när han efter många månader i Stockholm skulle komma tillbaka till Götet med ambulansflyg stod det många brandbilar med blåljuset blinkande på plattan. Det var kollegornas sätt och visa att de verkligen välkomnade honom tillbaka till dem. Den andra brandmannen som var med i lågorna omkom, alla i den yrkesrollen tänkte att det lika gärna kunde varit någon av dem....deras sätt att visa denna kärlek och vördnad fick mig att bli tårögd...inte så ovanligt, men det berörde mig verkligen.

Föreläsningen gick ut på att vi borde tänka på att vi kommunicerar på många olika nivåer på samma gång. Kroppen säger en sak men munnen säger en annan. Vi ska även tänka på att de andra i vår närhet inte är tankeläsare, utan vi ska säga vad vi tänker om det känns fel t.ex. men då är det viktigt att vi lägger tonvikten på hur just vi känner oss när vi får höra de sakeran som inte känns ok. Vi måste säga...när du gör/säger så mot/till mig så känner jag.... Det är iktigt att förklara just hur jag känner det, för då hoppar man inte på någon med någon anklagelse som de behöver gå in i försvarsställning mot. Kloka ord...som man också behöver tänka på.

När Lasse hade pratat i en dryg timme var det kaffe och efter det äntrade Thomas Pettersson scenen. Han inledde med att säga att Lasse har nu målat upp en akvarell som han bad oss tanka ned i hårddisken i vårt huvud. För nu skulle han dra över med en roller. Han använde sig av humorn för att föra fram hur vi kommunicerar. Det vet jag hur viktigt och förlösande det kan vara, så jag kände att de han sa var inte så berörande utan det blev mest skratt. Men även kloka ord från honom som vi kunde ta till oss. Vi hörde Thomas i Diggiloo i somras och det var nästan samma sak igen, så det var inte mycket nytt.

Han talade om ungdomars sätt att kommunicera med enstaka ord....orka...typ....och...det suger osv. Det är ord som jag hör dagligen i skolan... Och de personer de talar med förstår precis vad de menar...varför säga mer ord än nödvändigt ; )
Han avslutade med att säga dessa kloka ord.
Ge dina människor i din närhet beröm så ofta det går!
Det är sant och lyfter verkligen oss som någon gång får höra det till höjder som gör att vi gör ännu bättre ifrån oss nästa gång.


torsdag 22 april 2010

Händelserika dygn

Nu är jag nästan helt slut....=)))
Jag har varit med om många olika roliga saker under de sista två dygnen.
Igår morse blev det lite stressigt när jag skulle iväg, snygga kläder skulle på, så jag kunde stå och tala inför många höga potentater inom skolans värld. Då är det viktigt att man ser någorlunda proper ut, så de åtminstone kunde titta på dessa när det blev ointressant ; )
Det var skolchefer, politiker, rektorer, dataansvariga och en och annan vanlig dödlig lärare som skulle höra mitt lilla anförande om hur jag jobbar med blogg i skolan.

När kläderna var strukna och jag var påklädd packade jag det sista inför övernattningen som klassen skulle ha mellan onsdag och torsdag i Ok Nackhe stugan. Sovsäckar och liggunderlag skulle bara skulle slängas in i bilen när jag åkte, dessa saker har vi inlåsta i ladugården. När jag kom dit var nyckeln borta och tiden gick...men jag raggade upp nyckeln och fick tag på dem innan jag åkte, puh...

Väl på plats i skolan, behövde jag bara ha en uppstart av lektionen. Jag var sedan tvungen att ta mig till ICA och köpa det sista vi behövde till "lägret". Efter det var det dags att bege sig till Strandbaden i Falkenberg, där den stora 1-1-dagen höll till. Jag hade med min tre elever ifrån vårt arbetslag, så var det med en kollega och ytterligare tre elever ifrån ett annat arbetslag. De var med för att visa vad de jobbar med i olika ämnen vad det gäller datorerna. De var superduktiga på att visa upp sina fina arbeten för att som minglade omkring i 90 minuter.
Jag stod jämte och hörde hur de förklarade för all som var nyfikna. De var inte svarslösa en enda gång, vad jag kunde höra. Det är duktigt av elever i årskurs 7...
Två av mina duktiga lever på 1-1

Mitt lilla framträdande blev också bra, jag pratade lite om hur mitt arbetssätt har förändrats sedan datorn kom in i undervisningen på allvar. Vi var tre stycken som talade om vad datorn har förändrat vårt sätt att jobba på. Skönt att vi var några stycken som stod där framme inför 250 sittande intresserade åhörare. Wow, jag hade inte riktigt förstått att det skulle vara så mycket folk som bara satt och lyssnade... häftigt var ordet!!!
Jag visade min blogg som jag jobbar med i år 8 och förklarade att vi, i vår skola, vill presentera så många olika verktyg som de kan jobba med på olika sätt. De kan sedan välja det verktyg som passar just dem bäst. Berättade även lite om hur jag upplever att de som behöver mycket stöd i skolan verkligen blir lyft av datorn i sin verkliga vardag. Efter det var jag tillsammans med eleverna och många av de minglande kom fram och frågade mig massa frågor, vilka jag faktiskt kunde svara på...

Jag var sedan även med i den paneldebatten som avslutade dagen. Jag tror att det blir fler och fler kommuner som hakar på det med 1-1. Den frågan många hade, när vi pratade med varandra var "vad tycker ni om mac?" "varför valde ni inte pc-miljö?" Och jag kan nog säga att alla vi som var där för att visa vad vi jobbar med är supernöjda med våra Mac-datorer och längtar inte tillbaka till pc-tiden igen!!

God lunch ingick givetvis när man är på ett så fint konferensställe =)

Kvart över 4 kunde jag sedan sätta mig i bilen och bege mig till mina väntade elever och mentor kollega i stugan. Det var en härlig stämning och den fortsatte hela tiden. jag stekte 2,5 kg färs till tacos, bastade, gick tipspromenad, tittade på film, spelade fotboll och spel, ja helt enkelt umgicks på ett härligt sätt. Om de sedan inte somnade förrän framåt halv 5 är bara en kul grej de kommer att minnas i framtiden...vi hade sagt att de fick vara uppe så länge de ville =P. Jag låg i ett rum intill, så jag slumrade lite emellanåt, men jag kan inte säga att jag är pigg nu precis.

Sängen ropar på mig, så skönt att få krypa ned i en mjuk säng och slippa liggunderlag och sovsäck....

Jag har dessutom hunnit med en bra föreläsning i kväll, missat kören på köpet =( men när det kommer bra föreläsare på nära håll få de komma i första hand...
Mer om dessa i morgon. God Natt Sov Gott !!
söndag 18 april 2010

Äntligen, egna vitsippor!!


Nu har våren kommit även till mig, jag har idag plockat de första vitsipporna för i år. Det är en härlig känsla det =)

Idag har jag annars ägnat mig åt skolarbete, vilket jag inte skulle gjort egentligen. Jag har läst igenom alla Braböckerna som eleverna i årskurs 6 skriver. Det var intressant läsning, det mäsks att de övar upp sig varje vecka på att hitta sin självkänsla. De skrev inte mycket de första veckorna men nu har det blivit längre och längre stycken. Kul att de lär sig att uppskatta sig själva!!

Under tiden som maten puttrade passade jag på att gå en liten sväng. Jag har nu Ipoden i örat och lyssnar på olika program i serien Elving möter. På den lilla rundan hann jag med Elvings möte med syskonen Einhorn. Det var mycket intressant att lyssna på båda dessa syskon i samma program. Det var första gången det hände, att de var med i samma program.

Efter maten blev det en liten längre tur, nu var hunden med också. Då lyssnade jag på mötet med Tina Thörner, kartläsaren som kommit tvåa i Dakar-rallyt. Jag kände direkt att detta var en kvinna vars ideal jag delar!! men ska aldrig ge upp, se det ljusa istället för det mörka, möjligheter istället för svårigheter...osv.... Hon åker runt och föreläser så jag får nog se till att lyssna på henne någon gång. Hon menar att hon dör hellre yngre efter att ha utmanat och gjort det hon tycker är viktigt än att vara försiktig och rädd och leva tills hon blir 100.
Lite av de tankarna jag vill ska följa mig i livet.

Denna låt börjar Tina varje morgon och föreläsning med...

Lyssna gärna på de programmen, idag var Anders Wall gäst såg jag i programtablån, söndagar 12.05 i P4.

Har efter dessa promenader varit i kyrkan där vi pratade om två av frälsarkransens pärlor, ökenpärlan och bekymmerslöshetspärlan. Det går till så att vi träffas en timme innan gudstjänsten och samtalar omkring dessa pärlor. Det ger många intressanta diskussioner och synvinklar. Trevligt sätt att fördriva tidig söndagskväll =)

Igår satte jag upp nya gardiner och så flyttade vi bort växterna som växte intill husgrunden. Vi ska lägga singel och sten närmast huset. Dels för att vi inte vill ha jord så nära huset och så för att det blir lättare att klippa gräset. Så när jag vaknade idag så regnade det ganska så rejält, det var passande att det kom efter flytten av växterna =))

onsdag 14 april 2010

Bloggprat...igen...

Jag hade förmånen att få prata och visa bloggar och bloggandets del i undervisningen, igår på vår It-dag i rektorsområdet. Det är alltid kul att visa kollegor nya saker...om de dessutom visar intresse för det är allt ännu bättre.

Vi på högstadiet skulle visa för de som undervisar i de lägre åldrarna hur vi använder datorerna.
Jag har tydligen blivit lite känd för att blogga, så det fick jag visa.

Min blogg som jag startat för hemkunskapens år åtta var med och klassbloggen var med.
Men jag visade mest andra bloggar, som jag själv har fått mycket inspiration från. Det handlar om IT-mamman som ofta inspirerar mig till att pröva nya saker, och på hennes blogg finns det länkar till mycket man kan använda i skolan.

Vi har två egna bloggare i Falkenbergs kommun, med anledningen om 1-1 projektet.
Johnssons tankar är en av dem och Frökens funderingar heter den andra. De båda har fått i uppdrag att skriva om hur deras arbete går till och förändrades i samband med att datorerna kom in i skolan.

Jag visade även en av mina bloggkompisars bloggar som hon använder i undervisningen i engelska och geografi bl.a. World Tour Blogg. Förhoppningsvis gav det idéer till de som lyssnade på mig att testa liknande saker.

Berättade även om min andra bloggvän som är mycket duktig inom E-twinning.
Hennes klass var bl.a. med och vann bidrag med melodifestivalliknande projekt förra året.

Jag visade då ett antal adresser till bloggar men många andra visade mycket bra saker som man kan använda ihop med datorn, talsyntesen som är helt otrolig på vår dator. Det är ett hjälpmedel som alla har tillgång till och kan använda när de vill. VI fick lära oss att scanna in material och podcast. Det presenterades mindmaps av olika slag , mindnods, och prezi var två sådana verktyg.. Någon visade även hemsidor i iweb, ett av programmen vi har på vår mac, för det är ju dessa datorer vi har och jobbar med i skolan.

Eftermiddagen gick väldigt fort ska jag säga. Jag tycker ju att detta är kanonkul =)

söndag 11 april 2010

Besök i huvudstaden

Då har vi kommit hem igen ifrån ett besök i Stockholm. Det var ett kyligt och lite småregnigt Stockholm som vi kom till på fredagseftermiddagen. Vi stannade och fikade på uppvägen och det var inte mer än 5 grader och rejäl blåst. Men är man på minisemester så är man...intag av macka och kaffe ute på en rastplats

När vi kom upp försvann de tre flickorna på direkten...affärerna ropade på dem =))
De återkom lagom till middagen sedan var det dags för biobesök.

Lördagen tillbringade de tre med, ja, vad tror ni?....Just det...shopping, ända tills middagen för sedan var det dags för resans huvudattraktion. Grease, den svenska versionen var det vi hade bokat biljetter till. Som vi själva hade skrivit ut på skrivaren, men som de ändå tar ut 40:- i serviceavgift för, per biljett!!! Det är saftigt tycker jag, för att inte göra någonting...

Men föreställningen var mycket bra, första akten kanske var lite seg men det hämtade sig i den andra akten med besked. Det var bra musik och mycket duktiga och häftiga dansare. Så sammantaget blev det en härlig upplevelse. Jag längtade tillbaka till den tiden då musiken i musikalen var poppis...

För övrigt gick vi två gamlingar mest omkring och tittade på folk och i Gamla Stan där vi besökte små mysiga ställen. Men det var riktigt kylslaget igår, så när en av pubarna fick besök så hade de Glüwein att erbjuda och det var otroligt gott och värmande att dricka ett glas av den värmande drycken.

Jag kan väl säga att vi har vilat upp oss och bara varit...det behövs ibland. Jag satte extra värde på det nu när jag varit förkyld och haft ont i nacken nästan hela veckan. Men ändå varit tvungen att skriva in omdömen till ganska många elever. Så när det väl var gjort plus att jag jobbat undan allt som jag måste här hemma innan v åkte, så kunde jag njuta av att bara vara....=)))


tisdag 6 april 2010

Bloggisarna träffas =)

Idag har det varit en träff mellan mig och de två flitiga som kommenterar min blogg. Vi kände inte till varandras existens innan vi började blogga och nu har vi träffats vid tre tillfällen. Det ger mycket att prat om saker som berör oss alla, vi är nämligen lärare alla tre. Jag är lärare på högstadiet och de andra är lärare på mellanstadiet, men det är alltid möjlighet till att lära sig nya saker som man kan använda själv i sitt yrkesliv.

Idag styrde jag och Inga kosan till Grimsås är Anna-Lena bor. Trevligt att se omgivningarna man sett på kort i verkligheten. Och det var så trevligt som det brukar vara när vi träffas. God mat fick vi också tillsammans med trevligt prat och umgänget.
Tack Anna-Lena för en trevlig eftermiddag...och tvättnötterna =)
Inga från Forsheda och Anna-Lena från Grimsås

När jag kom hem kom allvaret ikapp mig...omdömen ska skrivas och det helst igår...jag får inte riktigt till det...först ont i axeln och sedan klubbad av en rejäl förkylning. Men jag började lite i morse, så det är väl bara att bita i det sura äpplet och fortsätta =))

Förresten, min axel ska jag att få hjälp att rätta till i morgon. Efter det ska jag lära personal och andra intresserade på/i pastoratet att blogga. Vi har redan en blogg, men nu är de meningen att fler än jag ska komma in och skriva. Vi får se hur det kommer att gå, jag har nämligen tänkt att ta med vår router och sedan använda vår (kyrkans) nya projektor för att pedagogiskt visa hur det går till att göra ett inlägg. Hoppas att det kommer att funka bra, för jag är hopplöst dålig på att uppdatera kyrkans blogg...nu blir vi fler =))

söndag 4 april 2010

Påskförkylning...host...atchoo...

Lite blommor från vår påsk i Danhult

Nu har den kommit till mig, vårförkylningen, alltså. Ja, jag kallar den så för då känns det trevligare att ha den, om det någon gång kan vara trevligt...

På långfredagen kom den som ett slag i huvudet och näsan började rinna samtidigt som jag är helt täppt, jag vet inte hur det funkar egentligen, men så är det...

Var bortbjudna igår och det gick med lite panodil i kroppen, men när fem timmar efter ntaget förflutit så var det sängen som hägrade. Idag skulle jag varit med kören och framfört sånger på två gudstjänster, men det fick bara bli kyrkvärdskap i en av kyrkorna. Jag fick i alla fall njuta av deras skönsång. Det är fantastiskt vad en grupp människor kan lyfta de vanliga psalmerna till otroliga höjder =)

Efter detta ansträngande uppdrag var det matlagning och soffan som gällde, och så är det fortfarande, jag ligger och slötittar på tv. Det finns inget direkt bra program, men det gör inget för då behöver jag inte koncentrera mig, utan kan halvsova.
Vila inför morgondagen då jag ska leda gympan igen, jag visar nog bara rörelserna men avstår från hopp och spring =(

Mannen och H har varit på Elmia och sett bilmässan, de tyckte att det var intressant, jag kan bara säga att jag är glad att jag slapp det idag...
Tuppar som står på spiselkransen

Hade tänkt att jag skulle skriva alla omdömen idag, men jag har inte orkat göra det.
Har istället lekt med en ny leksak...det kan man göra liggande i soffan =)

Denna påskkäring hänger i vårt tak, hon flyger snart sin kos...

Nu är alla tre flickorna ute på vift, så nu ska vi sjunka ned i soffan och bara vara...=)

Måste ju kurera mig till tisdag då jag ska träffa två av mina bloggvänner =))