lördag 31 januari 2009

Sammanfattning

Jag har inte skrivit på några dagar därav rubriken. Så här kommer den kort och kompakt =)
Nacken är nästan bra nu, J gjorde så att jag fungerar i vardagen igen, skönt.
Jag vågade dock inte gå på gymet igår, kände att man nog bör hålla sig lugn utan motion några dagar till :( Ska på återbesök nästa torsdag, efter det ska jag vara fit for fight igen.

Tack och lov är körsång inte den motionen som jag behövde skippa ;)
Det var såååå roligt att komma igång igen och att träffa alla gamla och nya medlemmar. Vi var tjugosex stycken som gav full hals, det var kanske femton som mest för ett år sedan, riktigt roligt
att det ökar hela tiden. Fem nya var det som var med i torsdags.

Skolan är ett kapitel för sig just nu, elever som inte är närvarande, bortkomna elever, elever som hittar på dumheter och alldeles underbara elever som bara värmer hjärtat. Även kollegor som stöttar och ger mig glada tillrop och skratt. Tack för det!
Nu laddar vi i klassen för de nationella proven i svenska som börjar på tisdag. Hoppas det går bra!

Igår var jag i Falkenberg och fikade och skrattade med en underbar vän, vi skrattade så de som satt vi de andra borden vände sig om.

Nu ska vi åka till Växjö och besöka dottern, det ska bli roligt att gå i Växjö och shoppa och sedan ligga över till i morgon.


onsdag 28 januari 2009

Yes, jag kunde ;)

Jag såg att jag kunde lägga in bilder som innehöll ätbart, skoj att vara med.

Idag har det varit en dag som jag haft ont i nacke och axel, så ont så jag bokat en tid hos kiropraktorn klockan åtta i morgon bitti :(
Då går min städmorgon åt pipan... men jag hade nog inte kunnat städa ändå med min smärta.
Ibland känns det som om huvudet ska trilla av. Det som är lite lustigt är att det är de vardagliga rörelserna som gör mest ont. Som att torka av bordet eller plocka upp något från golvet. Men jag kan bära kassar utan att det känns nämnvärt. Men efter nio i morgon bitti ska jag vara helt ok, hoppas jag =)

Imorgon börjar mitt underbara torsdagsnöje, KÖREN =) Jag kommer nog att få med mig en av döttrarna när det drar igång för våren. Skojigt att hon vill vara med.

Glömde säga anledningen till min onda nacke och axel, jag började med gympan igen i måndags...och tog nog ut en rörelse lite för mycket...men det är smällar man får ta fast det innebär att jag inte kunnat motionera på flera dagar, snyft...nu när jag var laddad. 

Foto tema ätbart

Här har jag bestämt mig för att testa fototriss. Jag är helt novis vad det gäller att lägga in bilder på ett snyggt sätt...men men alla är ju barn i början =)
Temat denna vecka är "ätbart".
1. Mäktigt
2. Nyttigt 
3. Smaskigt  =)


måndag 26 januari 2009

Äntligen måndag =)

Då har helgen förflutit i ett lugnt tempo, det var riktigt skönt att inte stressa någonstans i helgen.
Jag har fått gjort det jag tänkte, förutom strykningen hm...får se när det blir tid till det ;)
Jag har även blivit blondare och klippt mig i en lite häftig frisyr.

Igår var vi på gammaldans och idag började jag med min gympa. Jag har gjort ett program som de kan klara utan att jag är närvarande, smart va? Det bygger på gemensam uppvärmning och sedan stationer som man jobbar med under tjugo minuter, sedan gemensam avslutning och nedvarvning. Det är alltid lite pirrigt innan man gjort det med gruppen första gången, hur ska de ta emot programmet? De tyckte att det var ett bra upplägg och jag kan fortsätta på samma sätt, pust, jag hade inte orkat göra ett helt nytt 50 min. program. Tack snälla för att jag slapp det =)

Idag jobbade vi med förberedelser till nationellt prov i svenska. Nu börjar det närma sig och de blir lite nervösa för hur de ska klara det. Vi har tre lektioner till att jobba med det innan det drar igång. På hkk gjordes det ugnspannkaka idag, allt gick enligt planerna, skönt :)

På konferensen fick vi lära oss om åtgärdsprogram och individuell utvecklingsplan. Det är riktigt intressant tycker jag, man lär sig nått nytt hela tiden. Idag fick vi som tips att man kan göra en bank med bra åtgärder, som man kan titta i när det står still i tankeverksamheten, kanonbra!!

Ikväll hade yngsta, och enda dottern som är hemma ikväll, fixat till smaskigt namnsdagsfika, det tackar man för, hon gav mig även en supersnygg keps. Växjödottern skickade ett sött kort och mellandottern kom in och sjöng klockan sex i morse. 
TACK för att ni finns =)

Vi såg en serie som river upp lite av det vi vill glömma, Stormen Gudrun, men serien verkar bra och jag kommer att fortsätta att titta på den. Men många tankar korsar hjärnan och en del stannar kvar en stund. Eftertanke kanske inte är dumt ibland, man tar så mycket för givet.


fredag 23 januari 2009

Årsmöte med jaktlaget

I kväll har jag varit på årsmöte med älgjaktslaget, roligt att träffas då många av dem bor längre bort. Vi har som tradition att alltid beställa smörgåstårta till denna kväll. Det är smidigt ingen behöver lägga ned tid på att laga mat. Men eftersom jag är enda kvinnan i laget så har lotten att ordna med mat och fika nästan alltid fallit på mig. Men i kväll behövde jag inte göra mer än äta det som serverades. Det var rökt lax, kokt potatis och sallad, jag säger bara, mums, så gott det var =) Det var en i laget som tyckte att det hade blivit lite snedfördelat, det där om vem som ska stå för att maten kommer fram på bordet. Han bor i Götet och har en kompis som själv byggt en rök, där han kan röka fisk i mängd. Det gick åt två och en halv laxsida till femton pers. Att jag dessutom fick ta med det som var över hem, till vår lördagskväll, gjorde ju inte saken sämre. Gotti gottgott. Glömde säga att det var en kall sås till som var helt underbar :) Tack för det, kära vänner!

Idag har jag dessutom varit på ett gym för första gången, ny lärdom ;) Det var riktigt trevligt ;p
tiden gick fort. Nästa gång ska jag pröva löpbandet. Idag var det en tjej som gick/sprang på det en timma, pust och stön.
Min ambition är att gå till gymet två gånger i veckan...får se hur länge jag kan hålla det...

Min klass åkte på en klassresa idag, med fyra föräldrar, hoppas att de får en rolig och fin helg. De åkte till Boda Borg i Sävsjö. Det är ett ställe där man jobbar med samarbetsövningar bl.a.
Jag längtar till måndag då jag träffar dem igen och de får berätta hur det gick. 
Men först ska jag verkligen njuta av helgen,  rättning av prov, strykning, tvätt, sortering av kläder, slingning av hår...... Men njuta ska jag i alla fall :D Jag är ju ledig!

torsdag 22 januari 2009

Biodags =)

Ikväll ska jag och mannen gå på bio, kul. Vi är bjudna och då känns det dubbelt så roligt, eller hur ;)

Filmen vi ska se är Vi hade i alla fal tur med vädret, igen 
Den har väl inte fått lysande kritik, men det är bara roligt att komma ut och träffa lite nytt folk. Vi ska nämligen mingla lite innan =) Och som sagt det är gratis, så man har inte slängt ut pengar på något...

Återkommer med vad jag tyckte om filmen.

Nu har alla niorna på skolan sökt till gymnasiet, skönt att det är gjort, de var uppspelta och lite oroliga i dag. Men, men  man vet ju själv hur det kan vara när man är på väg till något nytt.
Det är bara att önska att de valt det program som de känner är rätt för deras del.

Nu är köket fullt av bakande och matlagande ungdomar, de är lediga imorgon och ska därför ha filmkväll här ikväll/natt ;)
De bakande ska åka till Munka imorgon och hälsa på den skolan de valde att lämna efter två veckor. Men de har kontakt med två underbara tjejer som bor i Tvååker. De bakar kakor för att bjuda sin förra klass på dem. Trevlig tanke och handling, tycker jag.

Jag håller fortfarande på att leta efter bra musik till gympan....hm.... letar vidare senare ikväll och imorgon. Vill ha både rock och nytt blandat med godingar som Sofia dansar go-go, Dagny och Lyckliga gatan .....så gammal är jag. Tack och hej!

Senare under kvällen: Filmen var inte bra, alldeles för överdriven och tjatig :(
Behållningen var att alla som var med där fick varsin mugg med popcorn, godispåse och dricka...tänk vad det prasslades, 109 pers. som tuggade och drack. Det var behållningen, jag säger som farmor sa, "det lägger sig på reva" på så sätt blev det behållning på två sätt =)


tisdag 20 januari 2009

Tisdag= ännu längre dag =)

Idag har jag haft en dag som varit full av möten.
Började att köra till Falkenberg i snöfall och halka, därför startade jag tidigt, skulle vara framme klockan åtta. Kom fram i tid och letade upp stället vi skulle vara på, det var inte så lätt att hitta rätt i mörkret.

Sedan har dagen fortsatt i mötenas tecken, tre möten till när jag kom tillbaka till skolan.
Därefter hem för att åka iväg igen, varför då tro?......Jo ett möte som jag skulle vara med på var bestämt sedan länge att det skulle vara ikväll.
Imorgon blir det en vanlig skoldag med alla härliga möten med elever, det blir saftsoppa och varm macka.
Men...kom just på att det ligger ett möte inplanerat imorgon med, ja, ja vill de ha med mig på alla möjliga möten så är det väl för att de tycker att jag uträttar något positivt ;)
Allvarligt talat så är det mötet jag ska på i morgon ett uppföljningsmöte på ett bland de bästa möten jag varit på, vad det gäller elevvård. Vi ska på en nätverksträff, kanonbra sätt att nå elever på. Kan rekommenderas!

Nu är det duschen som väntar sedan hägrar sängen. Sov Gott =)

måndag 19 januari 2009

Måndag= lång dag på jobbet

Idag var det en härlig dag på jobbet, inga struliga elever eller annat som kan göra att dagen känns jobbig. 
 Till och med  redningarna av olika slga gick bra för alla elever idag, det kan man kalla flyt :)
Allt är bara bra, fast man vet inte hur länge...det har börjat härja influenser av olika slag, en magvariant och en gammal hederlig med hög feber m.m.  Jag vill helst slippa båda dem ;(

När jag kom hem var det tyst och lungt i huset, döttrarna är och visar upp sitt gymnasie för högstadieelever ikväll. En av dem kommer hem senare ikväll, skönt för då slipper jag ta in hästarna ;)

Jag ska nu börja med att sätta ihop ett motionsgympaprogram, det ska vara färdigt att tas i bruk nästa måndag. Gott om tid är det inte....men, men jag har haft fullt upp med annat =)

Fick just veta att båda tjejerna kommer hem ikväll =)

Imorgon ska jag till Falkenberg på möte hela förmiddagen, vi ska prata lite om hur vi kan göra mottagandet likadant för våra nya svenskar över hela kommunen. Spännande!

Eftermiddagen går också åt till möten av olika slag, så imorgon blir det inte mycket undervisning, för ovanlighetens skull.
 

söndag 18 januari 2009

Skridskoåkning


Har precis kommit in från en åktur på isen, jag och mannen åkte över sjön, ca. 5 km.
Det var underbart även om vädret inte var så underbart, det blåste och var disigt.


På isen träffade vi på flera fiskare, de tillhör ett tåligt släkte, de hade inte fått nått napp denna gången. I fredags fick de flera gäddor.

Igår hade vi delar av släkten här för att fira dotterns 19 år. Trevligt! Det är alltid roligt att träffa de olika släktingarna och prata en stund. Hon blev uppvaktad med många bra saker =)

Nu ska vi avnjuta den mat som blev över igår, det är en av fördelarna med att ha kalas, bara att värma idag. Så skönt!
Senare idag ska vi vinka av dottern som åker tillbaka till Växjö och sedan åker vi på gammaldans.
Det är en härlig motionsform ;)

Det känns lite tomt att inte ha någon uppgift som måste skrivas på innan den kan lämnas in, men den känslan kan man lätt stå ut med......

fredag 16 januari 2009

Fortfarande fredag

Vill bara rapportera att jag doppade mig fyra gånger i ett hav som höll 1,5-2° c
Det var tur att bastun var riktigt varm =) 
Alla elva som var med doppade sig i havet, strongt gjort av oss tycker ja...

När jag kom hem tittade jag på Skavlan, en talkshow, det var riktigt bra tycker jag.
Roligt att se statsministern i en intervju tillsammans med sin fru. Det var även roligt att se Ari Ben vara där och berätta om sitt uttalande i Norge. Bra gjort att han vågade säga ifrån.

Hoppsan redan fredag

Nu har jag jobbat färdigt för denna veckan, men de kvinnliga kollegorna på jobbet kommer jag att träffa senare i kväll. Vi har hyrt kallbadhuset i Varberg, först bastu sedan havsdopp...brrr.. efter det god mat tillsammans. 
Det är roligt att göra något utanför skolans lokaler någon gång.

Innan jag åker har jag tänt upp vår bastu för ikväll blir det tjejträff med anledning av födelsedagen. 

Talar om senare hur havet var =p

torsdag 15 januari 2009

Julen är ute ur vårt hus...

Nu har jag städat ut det sista av julen...tror ja, man brukar alltid hitta något man glömt, antingen någon duk eller bonad, får se vad det blir i år ;)
Det är skönt att sätta in en bukett med tulpaner, dessa fick dôtera igår när hon fyllde år.


Denna dagen har jag varit duktig, först städat på morgonen innan jag åkte till jobbet, det enda jag inte hann med vara att torka golvet, det gjordes när jag kom hem stället =)

När det var gjort var det dags att åka på en "nöjestur" till tandläkaren, nu var det undersökning och borttagning av tandsten som gällde.

Sedan var det matlagning och skolarbete som gällde.
Nu tittar jag på antikrundan, trevlig programledare och experter och sist men inte minst föremålsuppvisare som blir glada eller lite besvikna beroende på värdet av det de visade upp :)

onsdag 14 januari 2009

Födelsedag ;)

Idag har vi födelsedag i huset, mellandottern fyller 19 år (vart tar tiden vägen) vi började med skönsång för födelsebarnet tidigt i morse. Efter jobbet kom de yngsta döttrarna till mitt jobb, vi skulle handla i den "gula boutiqen" och på NetonNet. Sedan var bråttom hem för de skulle åka och vara med på samkväm som handlade om deras tidigare sommarjobb och blivande sommarjobb. När detta var avslutat kom de hem till en lite festmåltid på en vardagskväll, födelsedag är det inte så ofta =)
Jag har även bakat hennes favvotårta, choklad med frosting :p

Nu skriver Stina, mellandottern som numera anger sin ålder som 19 år, redan idag fick jag skriva min ålder. Vi skulle räkna ut åldern på oss som var på sommarjobbsmötet och sammanlagt var vi 847 år. Det är nu 1 år sedan jag tog steget in i den så kallade "vuxenvärlden" fast så särskilt vuxen känner jag mig inte, jag tror att jag kommer känna mig som ett barn ända in i pensionsåldern. Mamma skrev ju lite om min födelsedag och jag kan bara säga att den varit kanon.
 Tack så jättemycket mamma och pappa för armbandet och presentkortet på netonnet,  som var en liten hjälp till inköpet av min efterlängtade present :S Datorn kommer jag att använda som en galning. Tack Moa för den fina toppen som du lyckats pricka så rätt med ;) 
Trisslotten var också en höjdare, dock ingen vinst, men man kan inte få allt.. Jag vill också tacka Hannah för det fina vykortet, en rolig överraskning. Tack också alla för de fina smsen, mailen och gratulationer. jag kan skratta mig lycklig över min underbara familj, fantastiska släkt och outbytbara vänner jag har. 

Hoppas att alla har haft en bra dag, det har i alla fall jag haft. 
14/1 är ett bra datum!

Jag Bobo har inte hunnit med så mycket mer, förstår ni ;)
Kan nämna att på jobbet har det rullat på som vanligt.
 

tisdag 13 januari 2009

Crosstraining, äntligen ;)

Då har jag äntligen kommit igång med crosstraining igen, den åkte ut när julgranen kom in, så det har inte blivit träning på länge. Skönt att komma igång 8-)

Idag har två grupper gjort köttfärsbiffar och brunsås, det var inte så lätt för alla att få till den där brunsåsen...en del läste receptet på sitt egna lilla vis och resultatet blev därefter...
Men det var mina egna klass, och det är skönt att träffa dem på de lektionerna som är lite friare, stämningen är avslappnad och gemytlig. Sedan är det en fördel att få träffa dem i halvklassgrupper. Man har lite mer tid till varje elev då.

Annars inget nytt som hänt, en lugn och skön dag.

Tittar lite på House, jag gillar honom, han är så nonchalant och självgod, fast på ett sätt som visar att han har hjärtat på räta stället =)

Nu ska jag gå och säga godnatt till en artonåring, sista kvällen hon är arton, så imorgon börjar vi med att sjunga för en nittonårig tjej. Ja må hon......




måndag 12 januari 2009

Lugn måndag...

Idag har det varit en lugn och skön dag, två grupper har gjort pizzabullar, de blev kanonfina =)
Sedan hade vi en avslappnad och trevlig konferens, inga svåra ämnen att ta upp ;) fler konferenser av den modellen, tack!

När jag kom hem hade jag ingen uppgift att skriva på, skönt!
Jag har bara tagit det lugnt och suttit vid datorn och försökt ladda ned mp3- böcker, jag menar naturligtvis köpa dem, men det funkar inte att lägga över dem till min mp3 från min dator :(
Men jag kan ju lyssna på dem via datorn i alla fall.

Nu ska jag snart se på tv, det kommer en film som jag hört talas om men inte sett, Tillsammans är man mindre ensam. Återkommer med min åsikt senare ;)

Lärdom idag är att man kan köra kassler eller skinka lite snabbt i matberedaren så blir det lagom stora bitar att lägga på pizzabullsdegen, tack för tipset kära kollega! 

söndag 11 januari 2009

Färdig =)

Jag är klar med uppgiften nu, skönt att känna sig lite friare :)
Den är ilagd i kuvert och ska bara postas, vilket jag gör med glädje.

Nu är det dags för matlagning, idag blir det älgstek, och sedan ska julen ut.
Vi har haft en bra gran i år, den har inte barrat någonting, får se om barren sitter kvar även när vi tar ned kulorna...

Senare idag åker maken till Göteborg för att plocka upp de hemvända Idreresenärerna, ska bli skönt att få hem dem :)

jag själv tänkte ta ett gympapass på gammaldansgolvet under tiden de är i Götet.

Äldsta dottern packar för att åka tillbaka till Växjö :( Men, men hon kommer hem snart igen.
Yngsta dottern har visst inte sovit så mycket inatt, hon var hos en kompis och de var uppe för att se månen som är nära jorden just nu. Det var fullmåne och mycket vackert sa hon...skulle kanske varit uppe själv och sett det..hm...


lördag 10 januari 2009

Lördagkväll

Jag har faktiskt suttit med arbetet nästan hela dagen =)
Det är himla intressant om man kommer in i det igen.
Tänker tala om för min chef att det är bevisat att om man får fysisk aktivitet, 
minskar det risken att drabbas av negativa stressorer.
 Det vore skönt att få göra någon fysisk aktivitet, gärna på någon planeringstid ;)

Det har jag skrivit om idag bl.a. Något mer som jag skrivit om är hur ett team ska fungera bra,
tänk att det är flera chefer i ett team och de ska vara enade utåt, mot sina medarbetare. Det krävs mycket för att få ett enhälligt team som drar åt samma håll...det är konstigt att det fungerar så bra som det gör. Jag ska ge förslag på hur det kan fungera, vad som krävs av de olika i teamet.
Jag har även skrivit om hur det ska gå till att bygga ett team som blir hållbart och som ska fungera under lång tid. Men om det har jag inte skrivit riktigt färdigt än, men i morgon klockan elva ska det vara klart =)

Tittade ikväll på körslaget, jag tycker att de är bra alla körerna, det är synd att någon måste åka ur varje gång...men det är klart...programmet skulle kunna hålla på i evigheter annars...tänkte inte på de

Har just nattat hästarna, döttrarna är ute på vift igen...

Glömde säga att jag badat bastu innan körslaget, det var underbart att ligga där och höra elden spraka i bastuaggregatet :) Snacka om avslappning!


torsdag 8 januari 2009

Planering och städning

Idag fortsatte vi vårt röjande i hkk-salen, jag har en kollega som röjde på bra innan jag kom dit, bra jobbat =)
Han var överallt och städade & röjde. Nu är det en trevlig sal att komma till då vårterminen börjar imorgon. Inte bara den salen, utan även rummen intill har blivit rejält genomgångna av oss. Nu ska vi bara hitta en struktur som gör att vi kan jobba smidigt och lätt, men vi har ju åttio (!) tomma tidskriftssamlare att använda till att sätta våra planeringar och recept i, det blir en per årskurs och vecka ett helt läsår ;o

Efter röjandet blev det lite egen planering inför morgondagen, svenska med år 9, vi kommer att prata om de olika genrerna inom skrivandet, inför det nationella provet i svenska. jag ska även börja med högläsning ur en ny bok, Hungerspelen av Suzanne Collins:

 Olympiska spelen möter Flugornas herre i en nära, trovärdig och stark skildring inifrån 

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Från varje distrikt väljs två ungdomar mellan tolv och arton ut att delta. De lottas fram, och skickas omedelbart till huvudstaden där de ska stajlas, tränas och visas upp i direktsända intervjuer. De måste se till att vinna folkets gunst för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna släpps ut. Men bara den som överlever får åka hem!

   Katniss Everdeen är fjorton år. Hon älskar sin lillasyster Prim över allt annat, och försöker skydda henne från allt hemskt i distrikt tolv, men mot Hungerspelen har hon inget skydd. Det namn som dras i lottningen i distrikt tolv är Primrose Everdeen, och Katniss ser ingen annan utväg än att själv ta Prims plats i spelen...

Jag tror att det är en bok som passar min klass. 


När jag kom hem från skolan började jag att städa och röja här hemma, det behövdes det med ska jag säga...


Nu har jag snart skrivit färdigt två av tre frågeställningar, letar lite mer litteraturanknytning, men det ska jag nog fixa innan söndag...jag slutar ju tidigt imorgon ;)


Måste berätta att jag köpt en kamera idag, så nu ska jag snart lägga in lite bilder =o


Nu ska jag se på Antikrundan. Maken ropade att teet är färdigt och att vi får ta plats i soffan



onsdag 7 januari 2009

Första arbetsdagen 2009

Idag vakande jag när klockan ringde, jag stängde av den och skulle bara sträcka på mig ett tag.
Trodde jag...nästa gång jag tittade på klockan hade jag exakt 40 minuter på mig innan jag skulle vara på plats på jobbet. Upp ur sängen och in i duschen, leta upp kläder i ett mörkt sovrum, maken sov fortfarande, snabbfrukost och sedan ut till bilen och halka iväg på snöiga vägar. Jag kom bara tio minuter försent =)

Väl på plats kändes det roligt att träffa alla goa jobbarkompisar igen ;)
Inledde med kaffe och småprat om helgerna och lovet, kom igång på ett skönt sätt.
Planerade lite inför kommande termin och var sedan i hemkunskapen och röjde, jag och min kollega slängde nog tio sopsäckar med papper+ en container som blev mer än halvfull. Det känns skönt när det är gjort, vi har tänkt göra det i ett år nu =)

Vi fick lunch på skolan idag, det var en underbart god fisksoppa som värmde i kylan i eftermiddags bjöds vi på kaffe med frukt och pepparkaka. Det var en trevlig gemensam stund med en del kollegor man inte träffat på tidigare under dagen.

När jag kom hem röjde jag upp lite och tvättade ett par maskiner, det behövdes nu efter ledigheten ;)
Nu sitter jag och ska fortsätta mitt skrivande av uppsatsen, idag ska jag leta efter litteraturanknytningar, det ska bli spännande och se var jag hittar sådana :)

Vi är nu helt ensamma under en eller två dygn, min man och jag, äldsta och yngsta dottern befinner sig i Växjö. Den ene för att studera och den andra för att semestra och shoppa.
I bästa fall kommer hon hem med en bok som jag önskade att hon skulle köpa =)
Mellandotter hälsade från ett underbart Idre, nu är halva tiden kvar däruppe.

tisdag 6 januari 2009

Trettondagen

Började dagen med att gå och ta ut hästarna, hästtjejerna är/var på resande fot. Det ska tas på täcken och grimmor och sedan släppas ut. Idag var de inte medgörliga, buffade och gnäggade för att det inte gick fort nog. Innan jag gick ut till stallet hade jag satt på kaffe, så det luktade riktigt gott när jag kom in igen. 

Väckte maken och sa att vi får skynda på om vi ska hinna besöka kusinen innan vi hämtar dottern hos kompisarna i Halland. Vi åt en god frukost innan vi åkte iväg, samt sökte adresserna på hitta.se, så vi skulle hitta rätt. Vi åkte i ett vackert landskap på nya vägar, det är alltid roligt att se nya saker. Man får alltid tips och idéer om hur man kan göra huset eller trädgården lite roligare.

Tyvärr träffade vi inte kusinen, de var inte hemma när jag ringde, men nu vet vi var de bor i alla fall. Sedan var det dags att leta upp nästa adress, och den hittade vi med en gång. Där hämtade vi hem dottern och hennes kompis, de hade haft två underbara dagar hos sina fantastiska vänner.

Sedan var det bråttom hem för att jag skulle hinna äta innan jag skulle på turné med kören, det var tre olika framträdanden idag. Jag klarade av att vara med i den första kyrkan, sedan höll inte rösten och hostan tog över. Det var en envis förkylning jag åkt på, hela lovet mer aller mindre har jag mått lite halvdåligt eller heldåligt. Så det var synd att jag missade detta framträdande med...men men... jag kommer igen efter lovet vi har fram till 
slutet på januari ;)

Sitter just nu och våndas över mitt arbete som ska vara inne på måndag, det går trots allt lite framåt, man får vara glad för det lilla =)
Imorgon börjar jag jobba igen, det är med blandade känslor jag skippar mina sovmornar :o
Men det ska bli trevligt att träffa kollegorna igen, vi har trots allt riktigt roligt ihop :s

måndag 5 januari 2009

Skridskoåkning och korvgrillning

Idag har jag åkt skridskor över hela sjön, ca 5 km, det gjorde jag tillsammans med äldsta dottern som är hemma till i morgon. Det var helt ljuvligt att åka, ingen vind och massa sol =)
Idag fick hunden vara inne, då hon fått ont i tassarna :(

Innan vi åkte tände jag en brasa så vi kunde äta lunchen ute, den bestod av grillad korv med bröd.
Dottern tyckte att det kändes lite dumt att bara vi två skulle grilla, men, men hon tyckte att det smakade bra när det var färdigt =) Vi ringde även ned pappa/mannen till sjön så han också fick lite i sig när han jobbade med att byta däck på en truck som inte startade.

Det är den första trettondagsaftonen som vi är hemma på över tio år, det har tidigare varit revy eller fest som gällt denna afton, men idag blir det tv-tittande och god mat som gäller. Det blir även en tur till Gislaved inatt för att hämta hem äldsta dottern då hon och kompisar roat sig och lyssnat på Brolle. En favoritlåt hos dottern är Brolles- Jag är född i en liten by

Så nu har jag både lärt mig att lägga in bilder och att länka till en låt =p

Nu kan jag lägga till bilder...tror jag

Nu har jag lärt mig att lägga till bilder =)
Så såg vi ut i fredags ;ag har placerat min blogg i Broarydbloggkartan.se!

söndag 4 januari 2009

Lång söndag =)

Idag åkte jag hemifrån klockan 6.20. Jag skulle till Gislaved för att hämta upp fyra ungdomar som skulle skjutsas till Göteborg för vidare transport via Fjällexpressen till Idre. Anledningen till att jag körde upp dessa ungdomar är att min dotter och en kompis till henne har ett projektarbete i år tre som innebär att de ska ordna en resa under en vecka till Idre. Det var sammanlagt tolv klasskamrater som åkte iväg. Min man körde en bil med fyra i och kompisens pappa en bil med fyra i. Bussen avgick från Nils Ericssonsplatsen klockan tio, vi var där i god tid, för en gångs skull ;)

Har just fått veta att de är framme och att all bokning verkar ok, puh...

Efter det att vi lämnat av dem åkte jag och maken, i var sin bil ;) till min syster som bor i Bollebygd, och drack kaffe med frallor. Det smakade supergott, hade ju varit uppe i nästan sex timmar.

När kaffet var urdrucket åkte vi fram och hälsade som hastigast på mina föräldrar som flyttat in på ålderdomshemmet där. De hade det fint och blev glada för ett besök. Därefter åkte vi till deras gamla lägenhet för att se vad som behövde göras... det var en hel del kvar att göra. Brodern lovade att fixa till det i veckan, annars åker jag och två döttrar upp på fredag efter jag slutat jobbet.

När vi kom hem vid tretiden hade den yngsta dottern åkt till sina halländska kompisar, för att stanna till tisdag. Nu har vi alltså bara äldsta dottern hemma, för ovanlighets skull :)
De två hade varit ute en tur på isen innan hallandsresan startade, det hade varit helt ljuvligt i solen och snön =)

Jag hann inte gå ut idag innan mörkret kom, skulle åkt på gammaldans men telefonen ringde konstant, kändes det som, så när samtalen var avslutade var klockan för mycket...så jag fick bli hemma. Där missade jag ett roligt gympapass :( men, men det blir en söndag till om en vecka :)

Jag har kommit en liten bit på min uppsats, kors i taket, jag fortsätter på den imorgon. Nu väntar tv:n.

lördag 3 januari 2009

Frågeställningar

Idag måste jag börja skriva på min uppsats som ska vara inskickad den 12 Januari.
Det värsta är att jag ska själv komma på mina frågeställningar och sedan ge ett bra svar på dem, det är tre till antalet. Nu gäller det att bara sätta fart =)

Hade även tänkt åka lite skridskor, men vi får se hur det går då det börjat snöa rejält nu, men det kan bli en promenad runt Vindö ;) 


fredag 2 januari 2009

Fredag

Då har den fösta vardagen på det nya året nästan tagit slut, det är en timme kvar ungefär.
Idag har det bakats i familjen, mellandottern åker till Idre på söndag och ska ha med sig, fjorton limpor och etthundratjugo bullar, varv en del utan mjölksocker. Vi har dessutom bakat bullar till den egna familjen idag också =)

Tvätt har även varit en del av vardagen idag, mycket som ska med till fjällen och även en del som användes på olika nyårsfester :)

Sedan tog jag en tur på sjön med spark och hund, isen ligger som en spegel ;). Vi har en jakthund, en strävhårig tax, hon tyckte att isen var alldeles för hal så hon valde att åka med sparken ;p

Jag och yngsta dottern har nämligen skridskorna tillsammans, och idag hade hon en kompis här och de åkte skridskor. Därför blev det spark för min del, men jag äkte över hela sjön i det härliga vintervädret, solen sken och det var i stort sätt vindstilla. Underbart!

Det togs även ett och annat bra kort, men då jag inte vet hur jag ska lägga in bilderna, får ni en så länge klara er utan bildbevis ;) Men jag tänker lära mig hur man gör så småningom...med anledning av namnet på bloggen får jag nog lära mig det...