lördag 29 maj 2010

Blåsig lördagNu är det lördagseftermiddag och helgen bara rusar iväg. Hannah var hemma en sväng, från igår kväll till för någon halvtimme sedan. Det är fart och fläkt när hela familjen är samlad, vilket vi var igår kväll. Systrarna firade Moa som fyllt år.


Jag som inte är så lättlurad annars hade igår köpt massa saker som passar till tapas, det var en bekant som demonstrerade dessa på Kvantum i Gislaved...och goda var de och så kan det vara gott med lite nytt...Så ned i vagnen åkte diverse saker som jag tänkte att vi skulle ha som lite plock innan vi började med grillmåltiden.
Och det var riktigt gott och mysigt där vi alla satt vid bardisken och pillade i oss diverse saker. Så det kommer med all säkerhet att bli fler gånger =)

Jag kan säga att det hör till undantagen att vi alla är hemma i lugn och ro en fredagskväll, ofta är det någon som ska i väg på annat och att vi därför får jäkta med att få maten i ordning i tid.
Vi åt efterrätt vid halv elva och ännu satt alla kvar =)

Idag har jag skrivit in mina betyg och skrivit en del skriftliga omdömen till dem som inte kommer att nå målen. Det är lite svårt att hitta de rätta orden i dessa omdömen. Man vill lyfta, inte sänka men det är lätt att ord kan tolkas nedvärderande och det får inte förekomma, enligt min tanke. Vi har i alla fall fått gå en kompetensdag i hur man kan författa sådana dokument och det är jag tacksam över.


Det har varit en oro inne i mig om hur det blir med fortsättningen av jobb. Men nu är det klart!
Jag kommer att få jobba som samordnare för invandrare på 40% 20% kommer jag att ha undervisning på skolan och 20% kommer jag att jobba med Ätranskolan. Så jag är i nuläget garanterad 80% med 60% bas på min skola =))
De restresande 20% kommer jag att hoppa in där det behövs på skolan, om de inte kommer på att det fattas ett huvud någonstans för att schemat ska fungera...man kan ju alltid hoppas ...
Men samtidigt har jag garanterad lön för 100% i ett halvår...och på ett halvår kan det hända mycket. Jag kunde mycket väl tänka mig att få vara hemma en dag/vecka, så tyck inte synd om mig om jag inte får jobb under det första halvåret =))

Idag har jag inte varit ute på promenad än, men det kommer det med. Jag kommer inte upp så tidigt på helgerna, och går jag inte ut innan övriga familjemedlemmar vaknar blir det ofta uppskjutet till kvällen. Så snart ska jag ta på mig kläder för blåst och ev. regn och sedan knatar jag iväg. Det är ju så fantastiskt vackert nu, i vår natur, så man kan inte se sig mätt på det.

Vi har dessutom införskaffat ytterligare ett hus, så vi säkert inte ska bli utan arbete på vår fritid =) Nä, skämt åsido det är något vi pratat om länge. Mer info kommer när vi börjar komma i ordning, vi fick nycklarna i torsdags.
Men vackrare utsikt än vad vi har från Danhult det kan man inte få =)

Bilderna är tagna på min morgonpromenad i torsdags

3 kommentarer:

femfemman sa...

Låtr mycket intressant med nytt hus .. vad kan det vara??
Vad kul att du har jobb kvar på deitt gamla jobb.... jag håller med 80% är OK...resten ordnar sig... Önskar att vi också hade någon som kunde hoppa in... gärna i anslutning till helgen, så att man kunde ta en långhelg.
Tapas fick vi i Sevilla.... fattade inte vad det var ... först en massa skicka och ost .... därefter en massa olika slags fyllda bakverks - minipajer --- och slutligen kycklingspett. Jättegott ... och när man kom till kycklingspetten... och då satt jag i muntert lag med mina schoolovisionvänner ... fattade jag att det var tapas som var kvällens buffé.

bollebygdsbo sa...

Visst är det härligt när alla kan vara samlade. Då njuter man. Sedan kan man njuta av lugn och ro. *ler*

Tala om att göra mycket en och samma dag! ;)

Inga Johansson sa...

Låter spännande med nytt hus! Ibland önskar man sig ett nytt när man ska städa det gamla till exempel. Skönt att du har jobb till hösten i alla fall. Allt brukar ordna sig. mycket kan hända. Ha en skön Mors dag och fira rejält.