måndag 31 maj 2010

Vanlig skoldagIdag har det varit en vanlig skoldag, sådana växer minsann inte på träd i dessa tider...
Redan i morgon blir det en lite annorlunda dag för mina nior. Jag ska ned till stan för test med mina svenska som andraspråkselever klockan halv nio. Så det kan inte bli någon hemkunskap alls i morgon. Vi har istället erbjudit alla eleverna som ligger efter med uppgifter att få chans att jobba med dem. Jag kommer att dyka upp vid tio- halv elvatiden och då erbjuder jag, dem som vill, att gå på promenad. Vi kan nog gå någon timme, så jag hoppas att det blir fint väder.

När jag kom hem var det gräsmattan som behövdes klippas, tvätt som skulle hängas och blommor som behövde kärlek och vatten. Men jag känner ingen stress nu, jag har skrivit in alla betygen, ska prata betyg med elever i morgon, och är i kapp på jobbet, så nu bara jag njuter av allt det vackra i naturen. Jag kan inte se mig mätt på allt som blommar. Äppelträden är helt enorma med sina många blommor. Syrenen blommar och liljekonvaljen har äntligen slagit ut , här också.

När jag går min runda på morgonen är det som om man verkligen ser att naturen är yrvaken och längtar efter värme och sol. Det är nästan så grenarna försöker sträcka sig upp mot himlen, för att få så mycket ljus som möjligt. Luften är fuktig och lite kylig, vilket gör att man vaknar till på ett behagligt sätt. Ja det känns verkligen att naturen lever under dessa morgonpromenader.

Nu är Maj månad till ända, den månaden rusade iväg som vanligt. Jag kan nästan känna lite vemod att vi redan går in i Juni...snart är de underbara långa, ljusa kvällarna tillända.
Jag tycker att alla skulle ta en veckas semester när det är ljust till elva nästa. När vi kommit till mitten av Juli är det inte alls sådana underbar kvällar som vi har nu. Men nu jobbar alla och måste komma tidigt i säng, för att orka upp. Det är synd att så många missar dessa kvällar.

Igår var det Mors dag och jag blev uppvaktad med smycken. Av Stina fick jag ett ljuvligt armband från Malaysia och från de andra två döttrarna fick jag halsband och örhänge i serie.
Jag blev mycket glad för dessa presenter <3
Annars var det mest bärande av möbler som jag sysslade med igår. Men vi hann med en morsdagsfika trots allt. Min mor får besök till nästa helg av mig och mannen.

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Vanlig dag imorgon, sen brännbollsdag. Mina syrener börjar visa färg nu. Det är så ljuvligt nu.

anna-lena sa...

Än så länge är det häggen som har kommandot, bland vblommande buskar i växtzon fem. Men snart kommer den ljuvliga syrenen att blomma.
Maj går alldeles för fort ... det är bara för mycket då. Men juni, juli, augusti är ionte fy skam de heller! Snart har man hela dagarna på sig att njuta. Tror att vi gör sista arbetsdagen den 15 juni...