söndag 16 maj 2010

Bröllop

Igår gick i stort sett hela dagen åt till att vara engagerad i bröllop eller vara gäst på bröllop.
Det var så att Moa och Hannah skulle hjälpa till att servera på detta bröllop. Och vi var i serveringslokalen för att kolla läget och få instruktioner på fredagskvällen. Då var inte H hemma utan jag fick köra ned M dit för att hon skulle veta vad som gällde. Då kom kökpersonalen på att det nog inte dumt om flickorna som skulle hjälpa till, kom dit en stund på förmiddagen med...mamma fick skjutsa ned och sedan hämta innan det var dags att fixa till sig.

Eftersom vigseln var i en liten kyrka ville vi vara tidigt på plats, det tänkte alla!! När vi kom fram till kyrkan var det övande av solosång...så vi kom inte in, men vad gör det om man väntar lite när man har glada och trevliga människor runt omkring sig =)

Vi kom på plats på läktaren och den spännande väntan började...vad har de hittat på som inte är vanligt på vigslar? Vi hade fått en liten varning om att det inte är som det alltid brukar vara...

Dudududu...Medhelssons brusade fram på orgeln och vi ser fyra otroligt vackra människor långsamt tåga den korta vägen in till altaret...ja, det kom allt lite tårar när jag såg familjen tåga in, är ni förvånade???
Det som gifter sig är kompisar till oss och de har ett tvillingpar som varit lika engagerade i bröllopet som sina föräldrar. De var med och var så vackra så man kunde knappt se sig mätt på dem. Helheten med brudens underbara skönhet, håret, ansiktet, klänningen ja allt och brudgummens stilrena vackra kläder, detta tillsammans var något utöver det vanliga....

Solosången var otroligt vacker och prästen Mias tal till brudparet var modernt och glädjande. Hon berättade att detta brudpar var hennes första Facebookbrudpar. Hon är vän med bruden på fb och där har vi alla fått följa brudens väg till bröllopsdagen. Det blev verkligen ett personligt och tillfälle till många skratt under talet. Men som sig bör var det ett tal som verkligen talar om för brudparet vad de lovat varandra.


När utgångs marschen skulle spelas, log Miaprästen lite och sa att vi kommer nog alla att känna igen utgångsmarschen, men att vi förknippar den med kallare tider...
Det som drog igång var den musiken som spelas när leksakerna marscherar till tomtens säck i Disney som visas på julaftonen....Det drogs på en och annan mungipa och lite fniss kunde även höras här och var....Kul tycker jag!!


Efter det var det transport i gammal bil och sedan var det en underbar middag med mycket god mat & dryck. Spex och tal avlöste varandra, utrop av brudpar och dans till häftig musik.

Så sammanfattningsvis kan man säga att det var en mycket trevlig och rolig kväll.
Vår flickor tyckte det var roligt att kunna jobba och tjäna pengar och ändå vara med om så mycket roligt, de befann ju sig hela tiden i festlokalen.

Idag har vi städat ut det huset som vi hyr ut via Novasol, de första gästerna kommer på lördag...och denna veckan är fulltecknad av annat för min del. Jag förstår inte vart tiden tar vägen...men nu har jag börjat räkna ned tills skolan slutar =)

1 kommentar:

anna-lena sa...

Häftigt med facebook par.... Hur sjutton kan man komma på en julmelodi.... och överraskade måste väl alla bli. Vad kul att ha en kvinna som präst ... det har vi aldrig haft i denna fundamentlistiska del av Göteborgs stift. Tyvärr blir det lån gt emellan kyrkobesöken också... jag tror att det skulle bli oftare om det var en kvinna som framförde budskapet på ett lite mera nutida sätt.

Tiden rusar... yes, snart är det lov....