söndag 5 december 2010

2:a Söndagen i advent


Nu har denna helgen snart kommit till sista timmen. Jag har verkligen fått gjort saker jag tänkt skulle bli gjorda någon gång...nu är en del av dem redan gjorda =)
Jag har fått bakat ett antal limpor av mitt julbröd. Jag har två sorters bröd som verkligen hör julen till, kubb och prästgårdslimpor. Båda dessa recepten kommer från min mormors sida. Det är inte jul i vårt hus om inte dessa bröd finns.

Prästgårdslimpor

Nu har jag även påbörjat pepparkaksdegen, den ska bara svalna lite innan jag tillsätter mjöl och bikarbonat. Sedan kommer den att få ligga i skafferiet tills jag känner att jag har tid att baka ut den. Det kommer inte att bli så mycket bakat i denna veckan iaf. Den är fullbokad av andra roligheter. I morgon blir det racer hem för att komma i tid till sista övningen innan konserten med Åsa Jinder börjar. Den börjar klockan 19.00 och vi ska träffas 17.30. Det ska bli så kul att äntligen få vara med om denna konsert, vi har väntat och övat lång tid nu. Det är över 250 sålda biljetter så det kommer folk och lyssnar, det är säkert.

Igår hade vi en så rolig kväll hos goda vänner. Tänk vad det är befriande att få skratta hjärtligt tillsammans med dessa människor. Man mår så bra när man skrattar med människor och inte åt människor. Och igår hade vi verkligen en sådan kväll som bara vi i det goa gänget kan ha. Vi har träffats under alla år, ibland mer och ibland mindre, men varje gång vi sätter oss tillsammans så är det so om det vore igår. Detta lever jag på länge!!! Tack för att ni finns våra goa vänner!

dagen idag har i stort sett gått åt till föräldrabesök och bakning. Vi tog en tur till Bollebygd för att se hur det var med dem. Och de var så pigga och glada i sin nyrenoverade lägenhet så det var en fröjd att se dem. Vi kom direkt när de ätit, så pappa fick skippa sin middagslur, men det mådde han inte dåligt av. Vi kom på att om vi beställer pizza från pizzerian intill så kan vi sitta hos dem och äta samtidigt som vi umgås. Efter maten drack vi alla gott kaffe med dopp innan vi begav oss hemåt i snön. Det var en lite halkig tur, men det gick bra.
Väl hemma var det dags för steg två med den skållade degen...så nu är den färdigutbakad och gräddad. Nu är det bara några saker som ska fixas innan jag lägger mig.

2 kommentarer:

Inga sa...

Flitig som vanligt. Och jag som bara latat mig idag. Maken jobbade så jag var ensam hemma. Ha en skön vecka fram till tredje advent. Lycka till med konserten!

Anna-lena sa...

Försökte mej på kubb i lördags. I ugnen. Den blev inte så hög som jag förväntat mig, men god. Skam den som ger sig ... jag försöker till helgen igen.
Receptet på prästgårdslimpor har jag letat upp på datorn. Karin blev överförtjust i det brödet, så jag ska baka flera, så hon får när hon kommer till jul. Ta med till Malmö också, när vi åker till nya lägenheten efter jul. Tänkte göra pepparkaksdeg idag ... baka på fredag kanske....