tisdag 21 december 2010

Familjen komplett igenNu kom jag precis hem från Skeppshult där jag hämtat vår mellandotter, som stannade till hos kompisar när hon äldsta dottern och var på väg hem. H kom hit vid halv åtta och nu var jag och hämtade S i det vackra månskenet. Det är sagoligt vackert över trädtoppar och fält, nu när det är snötäckt. Ja, blir det lika klart i morgon kväll ska jag ut och gå en promenad, får se om jag får med övriga familjemedlemmar...

Idag hade vi avslutning i skolan. Det var ett så fint program som våra elever visade upp så man blir riktigt rörd. De sjunger solo utan att tveka, spelar ukulele och flygel, m.m, m.m. Sista numret var ett extranummer, The Pokers, grabbarna (de manliga kollegorna) som spelar poker nån gång/månaden har ett band ihop. De spelade en Ebba Grön låt så eleverna stod på stolarna och diggade för fullt. Grymt bra var de!!
Efter det var det fika med klassen, som de hade bakat till själva. Vi hade en mysig stund med småprat och lie tankar om jullovet. Efter det var det dags för avslutningsfika, med personalen, bestående av jullandgång och kaffe + pepparkaka. Vid det tillfället brukar även avtackningar av personal som slutar äga rum. Idag var det en lärare som hoppat in som gympalärare i två månader som slutade. Det kommer att bli tomt, men den ordinarie läraren börjar efter lovet. Han har varit och hämtat hem sitt barn, som de adopterat, ifrån Afrika, Benjamin, det ska bli så roligt att få träffa dem efter lovet.

Promenera har jag också hunnit med idag, en underbar liten tur på nån dryg halvtimma i strålande solsken och totalt vindstilla. Det var friskt ändå, termometern stod på -15°. Då var det skönt att komma in i värmen igen och dricka en god kopp kaffe.

Affärer på ett antal olika närliggande orter har fått besök av mig, och delvis maken också. Han var inte med på mer än en ort, men där var vi istället inne i ett par affärer, så det jämnar nog ut sig. Så nu är det mesta som behövs till julen inhandlat, gött. Men jag har redan kommit på några saker som behöver inköpas för att julen ska bli bra och gå lättare förbi. Hel kanel till grötkoket och diskmedel för disken...det kommer säkert mer på listan innan torsdag...
I morgon ska jag koka skinkan, jag är fortfarande så gammaldags så jag kokar min i kastrull.
Det tar en stund, den väger mellan 5 och 6 kilo...

När vi var ute på vår shoppingrunda idag passade vi på att köra förbi ett hus i Långaryd som har flera och åter flera tusen lampor uppsatta lite överallt i trädgården och på huset. Vi har hört talas om detta stället i många år, men aldrig kommit dit och sett det. Sevärt var det i alla fall.

2 kommentarer:

anna-lena sa...

Vilka fina kvällsbilder du tar. Försökte ta några månskensbilder i måndags, men det blev antingen för ljust - med blixt- eller helt mörkt utan blixt.
Ska just iväg på skolavslutningen. Har aldrig under mina 35 år som lärare slutat så här sent.... Indragningar åt alla håll :))
Fixar sig nog, kokade julskinkan igår.

Inga sa...

Hemma igen från skolavslutningen och julmys med personalen. Dags att börja laga julmat. Jag ugnsbakar skinkan. Det blir gott doppespad ändå.