lördag 2 januari 2010

Lördag som kunde varit söndag


Dessa gick jag förbi på väg till isen


Idag har det åter varit en ljuvlig dag som delvis gått åt till att förbereda till en kväll med gäster. Då det finns två småbarn i familjen valde vi att starta träffen vid 5-tiden. Jag bjöd på grönkålspaj med soltorkade tomater och fetaost samt en paj med ädelost och skinka. Mamman i familjen är vegetarian så en av pajerna var då tvungen att vara köttfri. Paj är superbra mat att bjuda på, man kan förbereda och grädda dem för att sedan bara värma dem...sånt passar mig =)) Till det krävs ju bara en sallad, som man snabbt hackar ihop.

Tycker ju om änglar så jag gjorde en själv...


Jag hann dock med en sparktur över sjön idag också...lika vackert som igår. På min väg över sjön kom en granne ifatt mig med sina längdåkningsskridskor, jag sparkade mig fram och det gick inte alls lika fort som hennes skridskor =))
 Men vi fick en trevlig pratstund när vi gled fram över sjön. Tänk avd det är sällan man träffar sina grannar helt spontant när det är vintertid. På sommaren är man ute i trädgården och jobbar eller ute och går/cyklar och träffar på de som bor närmast. DE pratstunderna man får så är nog de bästa, spontana och ofta med lite skvaller om vad som hänt sen sist.

Sparken är lite underskattad i söder...


Jag gick dessutom och planerade iför terminsstarten vad det gäller årskurs sex och svenskan. Jag tror jga har kommit fram till hur jag ska lägga upp det. Vi ska hinna med sagor, ordklasser och en hel del annat.
Kommer antagligen att jobba ihop med bilden och göra egna kasperdockor till sagor som de skriver ihop i olika grupper. Det ska bli extra spännande då jag aldrig gjort det förut.

Idag hade Stina med kompisar lagt beslag på skridskoisen för att spela hockey och köra lite bil på.
Vi hade kollat tjockleken på isen innan, den är nu ca 25 cm tjock så det är säkert att åka på den.

Här spelas det för fullt

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Vilken härlig dag och härliga bilder! Det var vackert här också. Allt det vita överallt och så den läckert rosa himlen.

anna-lena sa...

Upptäckte vilken tillgång det är att en is på nära gångavstånd igår,när vi var i Hjälshammar en stund. Var ute på isen strax efter solnedgången och fångade några fina bilder. Blev förvånad aa att snölagret var så tunt. Det måste ja blårt bort en hel del snö, från isen. Häftigt att kunna gå på vattnet och upptäcka nya vyer.