lördag 30 januari 2010

Lördag med nytta och nöje


Gammal hankagärsgård som snart är ett minne blott

Idag har jag varit duktig och bakat en del. Det blev bullar och skorpor. Det var riktigt längesedan jag bakade bullar. Men nu är det några i frysen i alla fall =)
Skorpor har Hannah beställt till sitt boende i Växjö, så nu har jag gjort de så hon kan ta dem med sig i morgon när hon åker dit.
Hon och Moa kommer hem först i morgon, söndag, från Sälen. De kommer nog inte förrän sent på eftermiddagen, så Hannah sticker nog direkt för att inte missa fler föreläsningar. Visserligen börjar den inte förrän å måndag, men jag tror att den börjar tidigt, så då vill det till att vara på plats =)

Jag har dessutom orkat att ta mig utanför huset på en promenad, det var kallt idag!! Men jag hade med kameran och tog lite vinterbilder, så man minns hur det var. Men det är synd att man inte kan spara hur kallt det känns när temperaturen närmar sig -20 när man är ute och går. Det hade nog varit en sensation om man kunde förmedla det samtidigt som man såg bilden.
Skogsväg i snö

I kväll var vi, mannen och jag, i Smålandsstenars kyrka för att lyssna på Agneta Sjödin när hon pratade om sin pilgrimsresa. Det var en fullsatt kyrka som lyssnade till hennes berättelse om hur det var att vandra 80 !! mil i Frankrike och Spanien. Hon beskrev på ett bra sätt hur det var rent praktiskt att vandra där. Men vi fick även höra att hon med all säkerhet förändrades som människa under dessa 4 veckor. Intressant att lyssna på, så jag köpte hennes bok, En kvinnas resa, med dedikation till mig själv =))
Agneta Sjödin

Det är en bok som min svägerska rekommenderat under en längre tid. Nu ska jag försöka att läsa den också...
Agneta nämnde även att hon åkte ut Let's dance i går. Man kunde nog ana både förvåning och lite bitterhet...
När vi kom till bilen efter föreläsningen stod temperaturmätaren på -19,5 grader. Så det var skönt att komma hem och känna värmen från vedspisen.

2 kommentarer:

Inga Johansson sa...

Mums med bullar och skorpor. Måste nog baka några biscotti så man har att doppa i te eller kaffe.

Det lät som en bra föreläsning. Jag gillar att vandra, men gjorde det mer förr.

anna-lena sa...

Vet du, det SYNS på bilderna hur KALLT det är. Och den här förskräckliga vintern lär man nog inte glömma i första taget. Man hotar med minst lika kall februari... och det låter ju trövärdigt .. all snö och is kyler ju ner ev. mildare luft.
Skorpor är gott - liksom biscotti. Bullar har jag i överflöd i frysen. Gillar att baka - men idag känns det lite ofräscht - näsa och ögon är fortfarande i rinnstadiet. Hoppas att det är någorluna bra i morrn - det känns som jag behöver vara på plats i skolan. För även om ingen är oersättlig, så blir det inte bra när någon lärare fattas.