måndag 18 januari 2010

Prova nya saker!!

Jag har ju som namn på min sida att hela livet är ett lärande. Nu tänker jag göra något åt mitt lärande varje dag...eller iaf försöka =) Det verkar vara en målsättning som stämmer bra överens med min kapacitet och något jag kanske kan klara av =)

Jag har ju en bloggkompis som är lite av en expert på E-twinning, och jag gick med som medlem på deras sida för ett antal månader sedan...men sedan har det inte hänt så mycket. Men så var jag inne igår, efter en påminnelse av Femfemman igår när hon skrev om sitt BETT-besök. Så jag gick genast in på sidan och hittade en person i England som hade som förslag att göra digitala sagor....JAAA, jag som ska skriva eller göra något annat med sagor i vår. Hoppas nu bara att vi kan få till ett projekt. Får nog prata med min bloggis och höra hur man går till väga =)

Om inte det funkar så har jag andra saker på gång till Hkk, där kan man nog göra mycket. Bara en sådan enkel sak som att få kontakt med elever i ett annat land och ta reda på lite mer om matkulturer, byta recept på vanliga middagar osv.

Vi som har datorer till varje elev i årskurs 7-9 bör väl om några klara av att göra det...tycker jag..

Det är bara att jobba på läste även ett mycket bra inlägg skrivet av IT-gurun i Falkenbergs kommun.
Och jag håller verkligen med henne om att vi måste se möjligheter i det vi verkligen kan göra för alla pengarna vi har, och inte sucka över det vi saknar.!!

Idag har jag varit i Göteborg för en koll av hjärta bl.a. Och jag kan säga att hittills ser det bara bra ut =)
Ska på återbesök om en månad och göra arbets-ekg och lite andra prov. Men i nuläget verkar det inte vara hjärtat som spökar iaf, gôtt!! Detta gjorde jag med anledning av vad som hände förra måndagen.
Det var ett besök på en mycket trevlig klinik där personalen var omhändertagande på alla vis.
Nu är det dags för att leda Broarydsborna på Gympan =))

2 kommentarer:

femfemman sa...

Nyttigt med gympa ... det tränar hjärtat också...
Vad kul att du hittat en projektpartner till e-twinning. Nu ska ni skapa ett projekt, det är bara att följa den länken. Jag brukar skriva på engelska och skicka över till projektpartnern. Med tanke på att jag är lite dålig på det här med engeleks prepositioner, så brukar det bli lite ändrat just på dessa ... Sen tar det en vecka för Ann-Marie ellr Anders att godkänna projektet ... kan gå fortare också. Vad kul! Som e-twinnare har man jättechanser att få ut och resa, det har jag förstått. "Gör man något bra, så ska man ju belönas för det", sa Ann-Marie när vi pratades vid i London. Tänk om alla tänkte så. Men det är mycket uppmuntran i EU-tänket. Vi betalar ju massor av pengar di, klart vi ska använda dem.

Inga Johansson sa...

Kul att du kommer igång med etwinning. Vi ska avsluta vårt Peace at Christmas nu.

Bra att hjärtat var OK.